Jøder i Israel foretrekker Romney

Dobbelt så mange israelske jøder tror Mitt Romney setter Israels sikkerhet høyere enn den sittende amerikanske presidenten Barack Obama.

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney (foto: Christian Frarey)
Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney (foto: Christian Frarey)

Mens amerikanske jøder i mange tiår har stemt på demokratenes kandidat i presidentvalgkampene, er holdningen hos israelske jøder stikk motsatt. Der er det republikanernes kandidater som oftest får mest støtte på meningsmålingene. Så er også tilfellet i år.

Israel Democracy Institutes månedlige “fredsindeks” ble publisert torsdag, og viser at 40 prosent av de 516 spurte israelske jødene mener Mitt Romney er mer opptatt av Israels sikkerhet enn Barack Obama. Kun 19 prosent sier det samme om USAs nåværende president.

Kun venstresiden i israelsk politikk mener Obama er best for Israels sikkerhet, viser tallene, mens sentrum og høyresiden vil foretrekke Romney i stedet.

Forrige artikkelBenny Morris: – Stopp Iran for enhver pris
Neste artikkelRåd for den som vil forklare Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no