– Vår støtte til Israels sikkerhet må ikke svikte

President Barack Obama konsentrerte seg mest om innenrikspolitikk i sin tale til Demokratenes landsmøte torsdag kveld. Men han nevnte Israel og Iran i noen få setninger.

President Barack Obama sa torsdag kveld ja til å bli Demokratenes kandidat ved presidentvalget 6. november. (Foto: NewsHour)
Støtten til Israel faller blant demokratene i USA, noe som bekymrer mange i Israel. (Foto: NewsHour)

– Vi har styrket gamle allianser og dannet  nye koalisjoner for å stanse spredningen av atomvåpen. Vi har gjenreist vårt makt i Stillehavet, og stått opp mot Kina på vegne av våre arbeidere. Fra Burma til Libya til Sør-Sudan, har vi fremmet rettighetene og verdigheten til alle mennesker, menn og kvinner, kristne, muslimer og jøder, sa Obama mot slutten av talen.

– Men på tross av framgangen vi har hatt, gjenstår det utfordringer. Terroristers planer må bli stanset. Krisen i Europa må komme under kontroll. Vårt forpliktelse til Israels sikkerhet må ikke svikte, og det må heller ikke vårt søk etter fred, fortsatte Obama, til applaus fra salen.

– Den iranske regjering må møte en verden som står samlet mot deres atomambisjoner. Den historiske endringsvind som blåser gjennom den arabiske verden må ikke bli definert av jernneven til en diktator eller hatet til ekstremister, men av håpene og drømmene til vanlige folk som ønsker seg de samme rettigheter som vi feirer her i dag, sa Obama.

Presidenten kritiserte utfordreren Mitt Romney for å ha liten utenrikspolitisk erfaring. Washington Post gjengir hele talen til Obama.

 

– Obama har kastet Israel under bussen

Da Romney talte til Republikanernes landsmøte i forrige uke, var også han mest opptatt av innenrikspolitiske forhold, men han kritiserte presidentene for hans behandling av Israel.

– President Obama har kastet allierte som Israel under bussen, mens han har lettet på sanksjoner mot Castros Cuba. Han har sviktet våre venner i Polen ved å gå bort fra våre forpliktelser om rakettforsvar, men er ivrig på å gi Russlands president Putin den fleksibilitet han ønsker, etter valget. Under min administrasjon, vil våre venner oppleve mer lojalitet, og Putin vil oppleve litt mindre fleksibilitet og litt mer fasthet, sa Romney. Hele hans tale er tilgjengelig her.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise