Israelsk politi stanset muslimer på vei mot amerikansk konsulat

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Volden som de siste dager har herjet hovedsteder i den arabiske verden kom fredag også til Jerusalem. Flere hundre muslimer satte kurs mot det amerikanske konsulatet da de forlot fredagsbønnen i al-Aqsa moskéen. Aktivistene ble stanset av israelsk politi, som brukte sjokkgranater for å spre folkemengden. Flere politimenn ble lettere skadet av steinene som haglet andre vei. Det ble foretatt noen pågripelser, melder israelske nettaviser.

Israelske myndigheter hadde ikke innført aldersgrense for tilgang til Tempelplassen, slik de har gjort tidligere når sikkerhetssituasjonen var spent. USAs utenriksdepartement sendte torsdag ut en reiseadvarsel for Jerusalem, hvor de ba amerikanske statsborgere vise forsiktighet og holde seg borte fra byen dersom det ikke var svært nødvendig reisemål.

Også i Akko arrangerte muslimer demonstrasjon fredag. Arrangørene oppfordret til kamp mot alle som prøver å skade islam. Politisjef Victor Buskila sier til Yedioth Aharonoth at situasjonen er under kontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Demonstrasjonen er ikke rettet mot staten [Israel]. De roper “Allahu Akbar” og pro-Muhammed slagord, men ikke banneord og sverting, sier et øyenvitne til avisen.

Ha’aretz melder at også beduiner i Negev planlegger en protestmarsj. Torsdag holdt 50 aktivister en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Tel Aviv. Demonstrantene brukte det grønne flagget til Den islamske bevegelsen og ropte “Allahu Akbar”, melder Jerusalem Post.

Angrepene mot vestlige ambassader kommer etter at en anti-Muhammed film produsert i USA er blitt kjent.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag