Israelsk politi stanset muslimer på vei mot amerikansk konsulat

Flere hundre muslimer kastet steiner mot israelsk politi da de ble stanset fra å ta seg mot det amerikanske konsulatet i Jerusalem fredag ettermiddag. Angrep mot vestlige ambassader pågår i en rekke muslimske land.

Volden som de siste dager har herjet hovedsteder i den arabiske verden kom fredag også til Jerusalem. Flere hundre muslimer satte kurs mot det amerikanske konsulatet da de forlot fredagsbønnen i al-Aqsa moskéen. Aktivistene ble stanset av israelsk politi, som brukte sjokkgranater for å spre folkemengden. Flere politimenn ble lettere skadet av steinene som haglet andre vei. Det ble foretatt noen pågripelser, melder israelske nettaviser.

Israelske myndigheter hadde ikke innført aldersgrense for tilgang til Tempelplassen, slik de har gjort tidligere når sikkerhetssituasjonen var spent. USAs utenriksdepartement sendte torsdag ut en reiseadvarsel for Jerusalem, hvor de ba amerikanske statsborgere vise forsiktighet og holde seg borte fra byen dersom det ikke var svært nødvendig reisemål.

Også i Akko arrangerte muslimer demonstrasjon fredag. Arrangørene oppfordret til kamp mot alle som prøver å skade islam. Politisjef Victor Buskila sier til Yedioth Aharonoth at situasjonen er under kontroll.

– Demonstrasjonen er ikke rettet mot staten [Israel]. De roper “Allahu Akbar” og pro-Muhammed slagord, men ikke banneord og sverting, sier et øyenvitne til avisen.

Ha’aretz melder at også beduiner i Negev planlegger en protestmarsj. Torsdag holdt 50 aktivister en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Tel Aviv. Demonstrantene brukte det grønne flagget til Den islamske bevegelsen og ropte “Allahu Akbar”, melder Jerusalem Post.

Angrepene mot vestlige ambassader kommer etter at en anti-Muhammed film produsert i USA er blitt kjent.

 

Forrige artikkelJødenes rett til en stat
Neste artikkelFlere jøder sier de vil stemme på Obama
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.