Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Flere jøder sier de vil stemme på Obama

USAs president Barack Obama (i midten). (Foto: Joe Bielawa)
USAs president Barack Obama (i midten). (Foto: Joe Bielawa)
En meningsmåling gir framgang for president Barack Obama blant registrerte jødiske velgere fra 64 prosent i vår til 70 prosent i tredje kvartal.

I en tilsvarende Gallup-måling i vår sa 64 prosent av jødiske amerikanere at de kom til å stemme på Obama. I en annen måling, gjennomført av Den amerikansk-jødiske komité, fikk Obama 62 prosent, kun 28 prosent sa de ville stemme på utfordreren Mitt Romney.

Nå har Gallup gjennomført en ny måling i perioden 1. juli til 10. september. Der sier 70 prosent at de vil stemme på Obama. Romneys oppslutning faller til 25 prosent. 5 prosent sier de ikke har bestemt seg.

Buzzfeed.com opplyser at de har fått resultatene av meningsmålingen fra kilder i Demokratene. Feilmarginen skal være fire prosent. Meningsmålingen ble tatt opp før den siste omgang med angrep mot amerikanske ambassader i muslimske land.

Ved valget i 2008 hadde Obama en oppslutning rundt 69 prosent blant jødiske velgere.

Så langt tilbake man har målt jødiske stemmegivning ved amerikanske presidentvalg, har jødene gitt en klar overvekt til kandidater fra Demokratene. Det eneste unntaket var i 1920, men det var fordi det da deltok en tredje, sosialistisk kandidat som delte stemmene til jødene på den politiske venstresiden, 38 prosent til sosialistkandidaten, 19 prosent til Demokratene og 43 prosent til Republikanerne.

Etter andre verdenskrig er Jimmy Carter den representant for demokratene som har fått minst oppslutning. Carter fikk 71 prosent da han vant valget i 1976, men bare 45 prosent da han tapte for Ronald Reagan i 1980.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart