Ehud Barak møtte Rahm Emanuel i USA

Den tidligere stabsjefen for president Barack Obama, Rahm Emanuel, møtte Israels forsvarsminister for å drøfte det anstrengte forholdet mellom Jerusalem og Washington.

Rahm Emanuel. (Illustrasjonsfoto: flickr.com)
Rahm Emanuel. (Illustrasjonsfoto: flickr.com)

Barak møtte den nåværende guvernøren i Chicago i all hemmelighet, mens han var på statsbesøk i USA denne uken, melder Yedioth Aharonoth.

Den israelske avisen hevder det er uvisst om statsminister Benjamin Netanyahu i det hele tatt var klar over møtet. Barak nekter også å kommentere innholdet i det som ble sagt. Både i Israel og i USA har Netanyahu blitt beskyldt for å blande seg inn i den amerikanske valgkampen, til støtte for sin venn Mitt Romney, republikanernes presidentkandidat.

Ifølge Times of Israel skal Barak ha overbragt en beskjed fra Netanyahu som forsikret om at han ikke hadde noen hensikt om å blande seg.

 

Obama: – Vi vil aldri akseptere et Iran med atomkapasitet

Under et valgkampmøte i Tampa i Florida kommenterte Barack Obama denne uken Irans atomprogram.

– USA er fortsatt truet av Iran, som søker å skaffe seg atomvåpen […] Vi har ikke råd til et atomkappløp i regionen, uttalte Obama.

– Jeg ønsker å lede på diplomatisk vis. Men jeg ønsker også å lede med våre verdier og våre idealer, la han til.

Hans administrasjon vil likevel “aldri la Iran skaffe seg atomvåpen”, understreket presidenten.

Forrige artikkelTok med seg poeng fra Bilbao
Neste artikkelIDF stanset “veldig stort terrorangrep”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no