“Israelske” Homeland vant mange Emmy-priser

Den amerikanske fjernsynsserien Homeland, som er basert på den israelske suksess-serien Hatufim, vant søndag Emmy for beste drama. Mange jødiske skuespillere vant også priser.

Damian Lewis og Claire Danes vant begge Emmy-priser for sine roller i den populære fjernsynsserien Homeland. (Foto: flickr.com)
Damian Lewis og Claire Danes vant begge Emmy-priser for sine roller i den populære fjernsynsserien Homeland. (Foto: flickr.com)

Mannen som regisserte Hatufim, Israeli Gideon Raff, skrev også manuset til Homeland sammen med amerikanerne Alex Gansa og Howard Gordon. For dette vant de også en Emmy. Hovedpersonen i Homeland, Nicolas Brody, spilles av Damian Lewis. Han vant Emmy for beste mannlige dramaskuespiller. Hans motspiller, Claire Danes, vant beste kvinnelige dramaskuespiller. Det var med andre ord nesten rent bord for den populære serien.

Jødisk-amerikanske Julia Louis-Dreyfus, mest kjent fra sin populære rolle som Elaine i “Seinfeld”, ble beste kvinnelige komedieskuespiller for sin innsats i serien Veep. Den populære jødiske talkshow-verten Jon Stewart vant fjernsynsverdens utgave av Oscar-utdelingen i kategorien Beste variasjonsprogram, for sitt program The Daily Show.

En rekke jødiske skuespillere var nominert til Emmy i år.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise