Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Budsjettkutt truer amerikansk Iron Dome-bistand

USAs Israel-ambassadør Dan Shapiro (f.v.) sammen med israelsk offiser Elad Tzinman, på besøk ved at av Israels Iron Dome-batterier. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
USAs Israel-ambassadør Dan Shapiro (f.v.) sammen med israelsk offiser Elad Tzinman, på besøk ved at av Israels Iron Dome-batterier. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
En tidligere ansatt i Kongressen advarer om at USAs bistand til Israel kan bli kuttet på grunn av den pressede amerikanske økonomien.

– [Støtten til] Iron Dome vil bli kuttet. Det vil ikke være noen hellige kuer […] Alle programmer vil bli rammet, sa Randy Jennings tirsdag.

Han arbeidet som rådgiver i forsvarssaker for Kongressen, mens han nå har gått over i forsvarsindustrien. Amerikanerne skal kutte 5,7 billioner kroner i løpet av de neste ti årene, hvor av halvparten av kuttene vil komme i forsvarsbudsjettet. I tillegg til å ha mottatt flere milliarder i støtte til å utvikle Iron Dome-systemet, har Israel fått et fast årlig beløp på 17,1 milliarder kroner i militær bistand.

Jennings forklarer at etter hvert som den amerikanske befolkningen stadig blir eldre, vil sosiale utgifter spise opp en stadig større del av budsjettet. Derfor vil det bli vanskeligere for Israel å få midler fra USA framover.

– Jeg tror Kongressen alltid vil støtte dere helhjertet. Men deres evne til å støtte like mye med alt dette presset på budsjettet, kommer til å bli veldig mye vanskeligere, sa han på en forsvarskonferanse om Israel i USA.

– Israel forstår problemene
Forsvarsmedarbeider på den israelske ambassaden, Merav Davidovits, forklarte at Israel har forståelse for de amerikanske problemene.

– Selvfølgelig er vi fullt klar over de hindrene vi står overfor på dette tidspunktet. Vi er veldig takknemlige og tar ikke all den bistanden vi har mottatt fra USA for gitt, sier Davidovits.

Israel vil nå argumentere for hvordan Iron Dome ikke bare forsvarer Israel, men sikrer også amerikanernes ønske om stabilitet i regionen,. Dessuten kan det skape amerikanske arbeidsplasser å utvikle dette systemet videre.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart