Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Iran er fire år nærmere atomvåpen

Joe Biden (f.v.) og Matt Ryan braket sammen til visepresidentdebatt i natt. (Foto: Skjermdump fra NBC)
Joe Biden (f.v.) og Matt Ryan braket sammen til visepresidentdebatt i natt. (Foto: Skjermdump fra NBC)
Den republikanske visepresidentkandidaten Paul Ryan beskyldte Obama-administrasjonen for å ha blokkert sanksjoner mot Iran under den amerikanske visepresidentdebatten torsdag.

En offensiv visepresident Joe Biden forsøkte åpenbart å redde Barack Obamas valgkampanje torsdag. Sistnevnte gjorde en svak figur under den første presidentdebatten forrige uke og ligger nå etter Mitt Romney på meningsmålingene.

Men i debatten rundt Iran-sanksjoner kom Ryan med oppsiktsvekkende påstander. Han hevdet at Washington har blokkert sanksjoner mot Teheran-regimet.

– Administrasjonen har blokkert sanksjoner i mange år. Da Barack Obama ble valgt, hadde de nok spaltbart materiale – atommateriale til å lage én bombe. Nå har de derimot nok til fem. De raser framover mot atomvåpenkapasitet. De er fire år nærmere atomvåpenkapasitet, sa Ryan.

Kongen av sanksjoner
Han kritiserte også Obama for hans anstrengte forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu, og hevdet at det er noe bare iranerne tjener på. Men Biden svarte at ingen sanksjoner som tidligere har vært innført, har vært så omfattende som de Iran nå er utsatt for.

– Dette er de mest lammende sanksjonene i sanksjonenes historie […] Se for deg at vi hadde latt den republikanske kongressen utforme sanksjonene. Tror du virkelig det er noe som helst mulighet for at verden ville blitt med oss, Russland og Kina, alle våre allierte?

Ifølge en spørreundersøkelse fra CNN mener 48 prosent at Ryan vant debatten. 44 prosent synes imidlertid at Biden var best. Men de fleste amerikanske ekspertene har erklært Biden som debattvinner.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart