– Iran er fire år nærmere atomvåpen

Den republikanske visepresidentkandidaten Paul Ryan beskyldte Obama-administrasjonen for å ha blokkert sanksjoner mot Iran under den amerikanske visepresidentdebatten torsdag.
Joe Biden (f.v.) og Matt Ryan braket sammen til visepresidentdebatt i natt. (Foto: Skjermdump fra NBC)
Joe Biden (f.v.) og Matt Ryan braket sammen til visepresidentdebatt i natt. (Foto: Skjermdump fra NBC)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En offensiv visepresident Joe Biden forsøkte åpenbart å redde Barack Obamas valgkampanje torsdag. Sistnevnte gjorde en svak figur under den første presidentdebatten forrige uke og ligger nå etter Mitt Romney på meningsmålingene.

Men i debatten rundt Iran-sanksjoner kom Ryan med oppsiktsvekkende påstander. Han hevdet at Washington har blokkert sanksjoner mot Teheran-regimet.

– Administrasjonen har blokkert sanksjoner i mange år. Da Barack Obama ble valgt, hadde de nok spaltbart materiale – atommateriale til å lage én bombe. Nå har de derimot nok til fem. De raser framover mot atomvåpenkapasitet. De er fire år nærmere atomvåpenkapasitet, sa Ryan.

Kongen av sanksjoner
Han kritiserte også Obama for hans anstrengte forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu, og hevdet at det er noe bare iranerne tjener på. Men Biden svarte at ingen sanksjoner som tidligere har vært innført, har vært så omfattende som de Iran nå er utsatt for.

– Dette er de mest lammende sanksjonene i sanksjonenes historie […] Se for deg at vi hadde latt den republikanske kongressen utforme sanksjonene. Tror du virkelig det er noe som helst mulighet for at verden ville blitt med oss, Russland og Kina, alle våre allierte?

Ifølge en spørreundersøkelse fra CNN mener 48 prosent at Ryan vant debatten. 44 prosent synes imidlertid at Biden var best. Men de fleste amerikanske ekspertene har erklært Biden som debattvinner.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise