Obamas sjanse til å slå tilbake

Den andre presidentdebatten i USA vil blant annet dreie seg om Israels sikkerhet og amerikansk Midtøsten-politikk.
USAs president Barack Obama har større press mot seg i nattens debatt mot Mitt Romney. (Foto: Barack Obamas flickr-konto)
USAs president Barack Obama har større press mot seg i nattens debatt mot Mitt Romney. (Foto: Barack Obamas flickr-konto)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney overrasket mange under debatten med president Barack Obama for to uker siden. Valgkampen så på forhånd ut til å være over før den kom skikkelig i gang for den tidligere Michigan-guvernøren. Men etter å ha slått Obama med en sentrumspolitisk framtoning som han ikke klarte å angripe, har Romney tatt over ledelsen på meningsmålingene. En såpass stor ledelse at det i enkelte målinger går utenfor feilmarginene.

I ettertid har Obama innrømmet at han var alt for lite pågående under den første debatten, som stort sett dreide seg om amerikansk økonomi og helsepolitikk. Dermed må presidenten slå kraftig tilbake i natt, skal han ha noe håp om å gjenvinne ledelsen på målingene.

Israel på agendaen
Den amerikanske debatten begynner klokken 03:00 norsk tid i natt og vil dreie seg om både innenriks- og utenrikspolitikk. Når det gjelder utenrikspolitikk er det ventet at USAs forhold til Israel og landets Midtøsten-politikk vil bli en del av debatten. Kanskje også spørsmålet om militær bistand til Israel og Obamas anstrengte forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Tredje og siste debatt mellom presidentkandidatene vil finne sted neste uke. Da er det kun utenrikspolitikk som står på agendaen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise