Lite fokus på Midtøsten i presidentdebatten

Kun ett av spørsmålene i nattens andre presidentdebatt mellom Barack Obama og utfordrer Mitt Romney handlet om utenrikspolitikk. Romney kritiserte Obama for å "lage avstand" til Israel.
Mitt Romney (Foto: Mark Taylor)
Mitt Romney (Foto: Mark Taylor)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Det var på forhånd varslet en debatt som skulle dreie seg om både innenriks- og utenrikspolitikk. Men kun ett av spørsmålene stilt av publikum handlet om utenrikspolitikk under folkemøtet. Resten dreide som amerikansk innenrikspolitikk, alt fra våpenregulering, økonomi og kvinnesaken, til oljeboring.

Libya og Romney
Spørsmålet som åpnet for synspunkter om Midtøsten gikk på angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi og drapet på fire amerikanske statsborgere 11. september.

Romney hevdet først at Obama ikke hadde kalt drapene for terrorangrep før to uker etter hendelsen. Men ordstyrer Candy Crawley arresterte ham og presiserte at presidenten hadde beskrevet angrepet som terror allerede dagen i etterkant.

Ny Israel-politikk
Det eneste som ble nevnt om Israel kom fra Romney under Libya-spørsmålet. Han kritiserte Obamas generelle Midtøsten-politikk og presidentens uttalelse om å “lage avstand” mellom USA og Israel. En slik avstand vil aldri komme under mitt lederskap, understreket Mitt Romney.

46 prosent i en CNN-undersøkelse hevdet Obama vant debatten, mens 39 prosent mente Romney var best.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise