Stor felles militærøvelse i Israel

U.S. Army og IDF skal gjennomføre en stor felles militærøvelse i Israel denne måneden. Totalt deltar 3.500 amerikanere og 1.000 israelere.
Amerikansk Patriot-batteri. (Foto: Maeson L. Elleman, U.S. Air Force)
Amerikansk Patriot-batteri. (Foto: Maeson L. Elleman, U.S. Air Force)

Flere av de amerikanske avdelingene som skal delta i øvelsen “Tøff utfordring 2012” har allerede ankommet Israel. Andre skal delta fra sine poster i Europa eller fra land rundt Middelhavet. Den totale kostnadsrammen for øvelsen er på rundt 170 millioner kroner, hvor IDF vil betale mellom 45-50 millioner av disse.

– Dette er et lagarbeid som ikke har noe å gjøre med de nasjonale valgene eller det oppfattede trusselbildet i Midtøsten, forklarer Craig Franklin, generalløytnant i U.S. Army.

En del av øvelsen går ut på å teste amerikanske og israelske luftforvarssystemer og hvordan de lykkes med å tilintetgjøre innkommende raketter og granater, fra steder like langt borte som Iran. Blant annet skal systemene “Arrow”, “Patriot” og “Iron Dome” testes, opplyser Yedioth Aharonoth.

Målet er å forbedre koordinasjonen mellom israelsk og amerikansk forsvarsteknologi.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise