Stor felles militærøvelse i Israel

U.S. Army og IDF skal gjennomføre en stor felles militærøvelse i Israel denne måneden. Totalt deltar 3.500 amerikanere og 1.000 israelere.

Amerikansk Patriot-batteri. (Foto: Maeson L. Elleman, U.S. Air Force)
Amerikansk Patriot-batteri. (Foto: Maeson L. Elleman, U.S. Air Force)

Flere av de amerikanske avdelingene som skal delta i øvelsen “Tøff utfordring 2012” har allerede ankommet Israel. Andre skal delta fra sine poster i Europa eller fra land rundt Middelhavet. Den totale kostnadsrammen for øvelsen er på rundt 170 millioner kroner, hvor IDF vil betale mellom 45-50 millioner av disse.

– Dette er et lagarbeid som ikke har noe å gjøre med de nasjonale valgene eller det oppfattede trusselbildet i Midtøsten, forklarer Craig Franklin, generalløytnant i U.S. Army.

En del av øvelsen går ut på å teste amerikanske og israelske luftforvarssystemer og hvordan de lykkes med å tilintetgjøre innkommende raketter og granater, fra steder like langt borte som Iran. Blant annet skal systemene “Arrow”, “Patriot” og “Iron Dome” testes, opplyser Yedioth Aharonoth.

Målet er å forbedre koordinasjonen mellom israelsk og amerikansk forsvarsteknologi.

Forrige artikkel– Det blir hardt for meg å sende barna i militæret
Neste artikkelNy egyptisk ambassadør på plass i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no