– Romney er ikke Israels frelser

Tidligere rådgiver for seks ulike amerikanske utenriksministere, Aaron Miller, hevder Mitt Romney ikke vil endre mye på USAs forhold til Israel.

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney. (Foto: World Affairs Council in Philadelphia)
Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney. (Foto: World Affairs Council in Philadelphia)

Miller har ifølge Yedioth Aharonoth tilbragt 24 år som ansatt i det amerikanske utenriksdepartementet og har en doktorgrad fra Woodrow Wilson International Center. Han har også skrevet fire bøker.

Amerikaneren tror israelere som håper på store endringer i Det hvite hus sin tilnærming til Israel og Iran-spørsmålet dersom presidentkandidat Mitt Romney vinner valget, må tenke seg om igjen. Blir han valgt vil han ikke lenger trenge å fri til velgere. Miller tror Romney først og fremst har “solgt seg inn” som en nær venn av Israel, for å vinne stemmer.

Vennskapet hjelper
– Alt for mange demokrater ønsker å leve i troen på at Barack Obama er den mest pro-israelske presidenten i USAs historie. Og alt for mange republikanere ønsker å leve i troen på at Mitt Romney er Israels frelser, og vil redde jødene fra den sittende presidentens klør. Det er ingenting som indikerer at Romney har bedre ideer når det gjelder Iran eller fredsprosessen, enn det Obama har, hevder Miller.

Når hans militære rådgivere viser ham hva som er konsekvensene av et eventuelt angrep på Irans atomprogram, vil Romney ikke lenger være overbevist om at det er en god løsning, mener Miller. Likevel tror han at det personlige vennskapet han har med Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil hjelpe på forholdet mellom de to alliansepartnerne.

Forrige artikkelLapids nummer to er rabbiner
Neste artikkelHamas vokser i styrke på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no