– Israel er et sant mirakel i ørkenen

Senator Marco Rubio. (Foto: US Senate)
Senator Marco Rubio. (Foto: US Senate)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Like etter at Rubio ble valgt til senatet for første gang i november 2010, dro han på en privat tur til Israel sammen med sin kone.

– Jeg ble glad i landet og alt det står for. Det jeg liker med Israel er at det står for demokrati og frihet. I en del av verden hvor så få mange ikke har noen stemme til å avgjøre hvem som representerer dem eller styrer dem, er Israel et levende demokratisk samfunn, sa Rubio under en tale på en pro-israelsk støttemarkering i Miami i november.

– Israel har en ekstraordinær økonomi. I en del av verden hvor generasjoner etter generasjoner har vært sunket i fattigdom, har Israel en økonomi som gir mulighet til å klatre ut av fattigdom og gir mulighet for entreprenørskap. Det er et sant mirakel i ørkenen, fortsatte Rubio.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han nevnte også hvordan Israel overgår alle sine naboer når det gjelder  menneskerettigheter, for eksempel når det gjelder rettigheter for kvinner og respekt for ulike trosretninger.

– Jeg kan ikke forestille en annen regjering i verden som ville være mer respektfull for de ulike trosretninger, og gi alle tilgang til de hellige steder [i Jerusalem]. Det er land i den delen av verden hvor det ikke er tillatt å bygge kristne kirker, hvor det å konvertere til kristendom blir straffet med døden. Tanken på at regjeringer som tenker slik noen gang vil kunne styre over noen del av den jødiske hovedstaden Jerusalem er utenkelig og uakseptabelt, sa Rubio.

– Jeg er glad i Israel på grunn av Amerika. Vi har ingen bedre venn i verden. Igjen og igjen når Amerikas interesser har vært truet, har Israel stått ved Amerika, understreket Rubio.

Senatoren uttrykte stor glede over at Demokrater og Republikanere står sammen i støtten til Israel.

– Dersom vi på en eller annen måte kunne koblet Israel til [de økonomiske utfordringene hvor amerikansk politikk er splittet], kunne vi fått løst det på noen minutt, spøkte Rubio.

Marco Antonio Rubio (41) sitter i utenrikskomiteen i Senatet. Hans foreldre kom til Florida fra Cuba på midten av 1950-tallet. Han nevnes som en mulig framtidig presidentkandidat for Republikanerne, ikke minst fordi man tror han kan trekke til seg latin-amerikanske velgergrupper.

Se hele talen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X5xsN9GMh8M[/youtube]Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag