– Israel er et sant mirakel i ørkenen

– De siste årene har jeg tatt et skritt fra ikke bare å støtte Israel, men jeg har begynt å elske det Israel er og det Israel står for, sier den unge senatoren Marco Rubio, som nevnes blant favorittene til å bli republikanernes neste presidentkandidat. Han omtaler Israel som “et sant mirakel i ørkenen”.

Senator Marco Rubio. (Foto: US Senate)
Senator Marco Rubio. (Foto: US Senate)

Like etter at Rubio ble valgt til senatet for første gang i november 2010, dro han på en privat tur til Israel sammen med sin kone.

– Jeg ble glad i landet og alt det står for. Det jeg liker med Israel er at det står for demokrati og frihet. I en del av verden hvor så få mange ikke har noen stemme til å avgjøre hvem som representerer dem eller styrer dem, er Israel et levende demokratisk samfunn, sa Rubio under en tale på en pro-israelsk støttemarkering i Miami i november.

– Israel har en ekstraordinær økonomi. I en del av verden hvor generasjoner etter generasjoner har vært sunket i fattigdom, har Israel en økonomi som gir mulighet til å klatre ut av fattigdom og gir mulighet for entreprenørskap. Det er et sant mirakel i ørkenen, fortsatte Rubio.

Han nevnte også hvordan Israel overgår alle sine naboer når det gjelder  menneskerettigheter, for eksempel når det gjelder rettigheter for kvinner og respekt for ulike trosretninger.

– Jeg kan ikke forestille en annen regjering i verden som ville være mer respektfull for de ulike trosretninger, og gi alle tilgang til de hellige steder [i Jerusalem]. Det er land i den delen av verden hvor det ikke er tillatt å bygge kristne kirker, hvor det å konvertere til kristendom blir straffet med døden. Tanken på at regjeringer som tenker slik noen gang vil kunne styre over noen del av den jødiske hovedstaden Jerusalem er utenkelig og uakseptabelt, sa Rubio.

– Jeg er glad i Israel på grunn av Amerika. Vi har ingen bedre venn i verden. Igjen og igjen når Amerikas interesser har vært truet, har Israel stått ved Amerika, understreket Rubio.

Senatoren uttrykte stor glede over at Demokrater og Republikanere står sammen i støtten til Israel.

– Dersom vi på en eller annen måte kunne koblet Israel til [de økonomiske utfordringene hvor amerikansk politikk er splittet], kunne vi fått løst det på noen minutt, spøkte Rubio.

Marco Antonio Rubio (41) sitter i utenrikskomiteen i Senatet. Hans foreldre kom til Florida fra Cuba på midten av 1950-tallet. Han nevnes som en mulig framtidig presidentkandidat for Republikanerne, ikke minst fordi man tror han kan trekke til seg latin-amerikanske velgergrupper.

Se hele talen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X5xsN9GMh8M[/youtube]

Forrige artikkelMorten Fjell Rasmussen i MIFF Sunnhordland: Dobbeltspill
Neste artikkel– Fatah er på vei mot konfrontasjon med Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.