Hanukka-feiring i Det hvite hus

USAs president Barack Obama tente Hanukka-lysene i Det hvite hus torsdag. Han hadde inivtert lederne for flere av de jødiske organisasjonene i landet.

Det hvite hus i Washington. (Foto: GlynLove.com)
Det hvite hus i Washington. (Foto: GlynLove.com)

Obama feiret Hanukka sammen med lederne for de jødiske organisasjonene og religiøse samfunnene i USA, Israels ambassadør Michael Oren, de jødiske høyesterettsdommerne Elana Kagan og Ruth Ginsburg, samt andre jødiske medlemmer av regjeringen og Kongressen. Til sammen var 600 gjester på plass i Det hvite hus.

President Barack Obama holdt en kort tale for anledningen.

– I dag er vi samlet for å tenne Hanukkas sjette lys, mens vi minnes en historie om utholdenhet og optimisme. For over 2.000 år siden forbød en tyrann israelittene å praktisere deres religion og hans styrker skjendet det hellige tempelet. Så Judas Makkabeus samlet en liten gruppe troende for å kjempe mot undertrykkelsen. Og mot alle odds seiret de. Makkabeerne frigjorde Jerusalem og gjenopprettet troen til sitt folk. Da de gikk for å gjenvinne tempelet, mottok folket i Jerusalem nok en gave fra Gud – oljen som bare skulle holdt til ett døgn, brant i åtte, sa presidenten.

Under Hanukka feirer jødene over åtte dager gjeninnvielsen av tempelet, etter at makkabeerne sikret seg kontroll over Jerusalem i år 164 f.Kr.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise