Hanukka-feiring i Det hvite hus

USAs president Barack Obama tente Hanukka-lysene i Det hvite hus torsdag. Han hadde inivtert lederne for flere av de jødiske organisasjonene i landet.
Det hvite hus i Washington. (Foto: GlynLove.com)
Det hvite hus i Washington. (Foto: GlynLove.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Obama feiret Hanukka sammen med lederne for de jødiske organisasjonene og religiøse samfunnene i USA, Israels ambassadør Michael Oren, de jødiske høyesterettsdommerne Elana Kagan og Ruth Ginsburg, samt andre jødiske medlemmer av regjeringen og Kongressen. Til sammen var 600 gjester på plass i Det hvite hus.

President Barack Obama holdt en kort tale for anledningen.

– I dag er vi samlet for å tenne Hanukkas sjette lys, mens vi minnes en historie om utholdenhet og optimisme. For over 2.000 år siden forbød en tyrann israelittene å praktisere deres religion og hans styrker skjendet det hellige tempelet. Så Judas Makkabeus samlet en liten gruppe troende for å kjempe mot undertrykkelsen. Og mot alle odds seiret de. Makkabeerne frigjorde Jerusalem og gjenopprettet troen til sitt folk. Da de gikk for å gjenvinne tempelet, mottok folket i Jerusalem nok en gave fra Gud – oljen som bare skulle holdt til ett døgn, brant i åtte, sa presidenten.

Under Hanukka feirer jødene over åtte dager gjeninnvielsen av tempelet, etter at makkabeerne sikret seg kontroll over Jerusalem i år 164 f.Kr.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise