Forholdet mellom USA og Israel i Obamas andre presidentperiode [video]

Hvordan har forholdet mellom USA og Israel utviklet seg? Blir det noen endringer i Barack Obamas andre presidentperiode? Se video av foredrag av Conrad Myrland.

Barack Obama blir ønsket velkommen til FNs talerstol av generalsekretær Ban Ki-moon. (Foto: Rick Bajornas, FN)
Barack Obama blir ønsket velkommen til FNs talerstol av generalsekretær Ban Ki-moon. (Foto: Rick Bajornas, FN)

Onsdag 14. november 2012, en drøy uke etter at Barack Obama ble gjenvalgt som USAs president, holdt Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF) dette foredraget på Blindern i Oslo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y9z_HpioRDY[/youtube]

PDF-presentasjonen som ble brukt under foredraget kan du laste ned her.

– Nyansene og gråtonene i alliansen og vennskapet mellom USA og Israel vil fortsatt bli utnyttet av ulike politiske interesser både i Jerusalem og Washington, men amerikanernes overveldende sterke støtte til Israel vil fortsette også i en ny presidentperiode, konkluderte Myrland.

 

Forrige artikkelTilbakeblikk på 8. januar 2009
Neste artikkelFlom og snø skaper store problemer i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.