Powell: – Hagel er en tydelig Israel-venn

Tidligere utenriksminister i USA, Colin Powell, støtter president Barack Obamas nominasjon av Chuck Hagel til å bli forsvarsminister.

USAs tidligere utenriksminister Colin Powell. (Foto: Mark Garten, UN Photo)
USAs tidligere utenriksminister Colin Powell. (Foto: Mark Garten, UN Photo)

Colin Powell var utenriksminister under George W. Bushs første periode i Det hvite hus, og er særlig kjent for å ha lagt fram falske beviser på at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen foran FNs sikkerhetsråd. “Bevisene” var mye av grunnlaget for at USA bestemte seg for å gå til krig mot Saddam Husseins regime i Bagdad. Det er aldri blitt bevist at Powell selv visste om at informasjonen han la fram var falsk.

Republikaneren velger nå å gi sin støtte til partikollega Chuck Hagel, som er nominert av president Barack Obama som ny forsvarsminister. Men mange spørsmål er stilt fra internt i partiet, om Hagel er Israel-vennlig nok. Ifølge Powell er påstandene som er blitt reist mot Hagel “grunnløse”. Det sier han i et intervju med NBC.

Tilhenger av fredsprosessen
– Min forståelse av Chuck ut i fra hvor mye jeg kjenner ham og ut fra diskusjonene vi har hatt, vil antyde at han virkelig ønsker at begge sider (Israel og PA) skal komme tilbake til forhandlingsbordet og finne en løsning. Han er en sterk tilhenger av fredsprosessen. Men først og fremst er han en svært tydelig Israel-venn, mener Powell.

– Han har stemt for milliarder på milliarder av dollar i [militær] bistand til Israel. Så jeg tviler ikke på at han vil være på Israels side, dersom utfordringer setter Israel i fare.

– Men det betyr ikke at en nødvendigvis må være enige med et hvert lite standpunkt som den israelske regjeringen har, mener Powell.

– Vil skrive “Israel-lobby” 100 ganger
Av enkelte har til og med Hagel blitt beskyldt for å være en “antisemitt”, fordi han en gang kalte den amerikanske pro-israelske lobbyvirksomheten for “den jødiske lobbyen”. Men å konkludere ut i fra dette at han er antisemitt, mener Powell er “skammelig”. Han forklarer at Hagel sannsynligvis kommer til “å skrive [“Israel lobby”] på skoletavlen hundre ganger” etter denne forsnakkelsen.

Forrige artikkelSlutt på kibbutz-epoken i Knesset
Neste artikkelStort underskudd på statsbudsjettet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no