– Kun Israel kan definere sine interesser

Statsminister Benjamin Netanyahu svarer for første gang på kritikken fra USAs president Barack Obama, om at den sittende israelske regjeringen "ikke vet Israels beste".
Statsminister Benjamin Netanyahu var ute og
Statsminister Benjamin Netanyahu var ute og "lekte" under snøfallet i Jerusalem i 2013. Nå er det ventet nytt snøfall. (Foto: GPO)

Benjamin Netanyahu fører Israel mot «total isolasjon» skal Obama ha sagt bak lukkede dører, ifølge den amerikanske journalisten Jeffrey Goldberg. Lekkasjene, enten de er villet fra Obamas side eller ei, ser kilder i Likud-partiet som «hevn» fra den amerikanske administrasjonen, fordi noen Demokrater mener Netanyahu skal ha blandet seg inn i USAs valgkamp for republikanernes kandidat Mitt Romney.

Det personlige forholdet mellom den israelske statsministeren og den amerikanske presidenten skal ha vært turbulent helt siden de begge kom til makten i 2009. De to er uenige på en rekke områder som omhandler situasjonen i Midtøsten, som i spørsmålet om israelsk byggeaktivitet i bosetningene og i Øst-Jerusalem.

For første gang svarer Netanyahu på kritikken fra Obama.

– Kun det israelske folk skal bestemme hvem som representerer Staten Israels viktige interesser, sier han.

– Over de siste fire årene har Israel stått fast under hardt diplomatisk press [fra USA og det internasjonale samfunnet]. De har krevet at vi lemper på våre krav om handling i Iran-spørsmålet, at vi trekker oss tilbake til 1967-grensene, at vi deler Jerusalem og stanser byggingen der. Vi har kjempet mot dette presset og jeg vil fortsette å vokte Israels viktige interesser, for hennes egen sikkerhets skyld, erklærer Netanyahu.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise