USA håper på nye fredsforhandlinger

- Vi er av den oppfatning at det som bør finne sted er direkte forhandlinger mellom de to partene, sier Jay Carney, talsmann for Det hvite hus.
Pressetalsmann ved Det hvite hus, Jay Carney. (Foto: Utklipp av video fra Det hvite hus)
Pressetalsmann ved Det hvite hus, Jay Carney. (Foto: Utklipp av video fra Det hvite hus)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

På en pressekonferanse opplyser talsmannen til USAs president at Barack Obama kommer til å ringe Benjamin Netanyahu for å gratulere ham med fire nye år i statsministerstolen. På spørsmål om hvordan Netanyahu og Obama skal klare å jobbe sammen framover, hevder han at forholdet mellom de to statslederne er sterkt.

– Jeg vil si at ingen leder har møttes så ofte med president Obama eller brukt mer tid med ham på telefonen enn statsminister Netanyahu. Forholdet er veldig sterkt. Det er et forhold som tillater åpen og fri debatt om ideer og posisjoner. Det er noe som er bra for relasjonene mellom USA og Israel, svarer Carney.

Amerikanerne mener det er viktig å få i gang fredsprosessen igjen så raskt som mulig, fordi tiden kan være i ferd med å renne ut.

– Vi er av den oppfatning at det som bør finne sted er direkte forhandlinger mellom de to partene som drøfter sluttavtalespørsmålene og resulterer i en tostatsløsning. En tostatsløsning som gir det palestinske folk den selvråderetten de fortjener og sikkerheten som det israelske folk og Israel fortjener, sier Carney.

Netanyahu har invitert til direkte forhandlinger uten forhåndsbetingelser i hele den forrige regjeringsperioden. PA-president Mahmoud Abbas har hele tiden nektet å forhandle.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise