Kerry advarer palestinerne mot ensidige tiltak

USAs nye utenriksminister John Kerry advarer palestinerne mot å kjempe mot Israel i internasjonale forum. - Det er en type tiltak som vil være veldig imot, sa han i en utspørring i Senatet torsdag.
John Kerry, USAs neste utenriksminister, gir John McCain en klem etter nominasjonsforhøret i Senatets utenrikskomité. (Foto: Glyn Lowe)
John Kerry, USAs neste utenriksminister, gir John McCain en klem etter nominasjonsforhøret i Senatets utenrikskomité. (Foto: Glyn Lowe)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Kerry, som tapte presidentvalgkampen mot George W. Bush for åtte år siden, rettet advarsler mot PAs kamp mot Israel i internasjonale forum, og særlig i FN, da han deltok i en utspørring i Senatets utenrikskomité torsdag.

– De nærmer seg raskt en rød linje der alt blir veldig skadelig. Så dersom de ser for seg å gjennomføre tiltak mot Israel, som for eksempel via Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag […] da er det en type tiltak som vi vil være veldig imot og anse som fullstendig mot sin hensikt, sa Kerry.

Dersom forhandlingene mellom Israel og palestinerne bryter sammen nok en gang, kan det bety at muligheten for en tostatsløsning er i ferd med å renne ut, mener han.

– Min bønn er at kanskje kan dette være tidspunktet der vi kan fornye tiltakene for å få partene tilbake til å diskutere med hverandre. Å kjøre et annet løp enn det vi har gjort de siste to årene, sa Kerry.

Utspørringen er obligatorisk i USA for alle som presidenten nominerer til ministerposter i Det hvite hus. Her fortalte Kerry hvor viktig han mener det er for palestinerne og israelerne å oppnå en permanent avtale.

– Det er så mye vi ønsker å kjempe for og oppnå, som vi trenger globalt sett. Alt dette er bundet opp i hva som kan og ikke kan skje i forholdet mellom Israel og Palestina […] Jeg vil aldri vike fra mine forpliktelser overfor Israel og palestinernes vanskelige situasjon, sa Kerry.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise