Hagel: – Vil opprettholde Israels militære forsprang

President Barack Obamas kandidat til jobben som ny forsvarsminister, Chuck Hagel, har gjennomført den obligatoriske nominasjonshøringen i Senatet. Som ventet fikk han tøffe spørsmål om sitt forhold til Israel.

Tidligere sentator og nåværende nominasjonskandidat til forsvarsministerposten, Chuck Hagel, under torsdagens høring i Senatet. (Foto: Erin A. Kirk, Det amerikanske forsvarsdepartementet)
Tidligere sentator og nåværende nominasjonskandidat til forsvarsministerposten, Chuck Hagel, under torsdagens høring i Senatet. (Foto: Erin A. Kirk, Det amerikanske forsvarsdepartementet)

Republikanske Hagel har vært beskyldt for å ikke være Israel-vennlig nok og for å ikke innse alvoret i trusselen fra Iran av mange av sine partikolleger. Torsdag forsvarte han seg selv i en offisiell høring i Senatet, som alle presidenters nominasjonskandidater til ministerposter må gjennom.

– Jeg vil sikre at vår venn og allierte Israel opprettholder sitt kvalitative militære forsprang i regionen. Vi vil fortsette å støtte systemer som Iron Dome, som redder israelske liv fra terroriserende rakettangrep, lovet han.

– Mitt overordnede syn på verden har aldri endret seg: Det USA har, og som vi må opprettholde, er verdens sterkeste militære, at vi må lede det internasjonale samfunnet for å konfrontere truslene og ufordringene sammen, at vi må bruke alle midler i vår makt til å forsvare våre innbyggere og våre interesser […] Mitt politiske syn handler om å forhindre, ikke om å utvise tilbakeholdenhet. Presidenten har sagt klart i fra at det er politikken til denne regjeringen, sa den tidligere Nebraska-representanten under høringen.

Mange av Demokratenes representanter i Kongressen reagerer på kritikken mot Hagel og mener han var en populær mann blant sine egne – også i forhold til Israel – før president Barack Obama bestemte seg for å nominere ham til forsvarsministerposisjonen. Tidligere utenriksminister under George W. Bush, republikanske Colin Powell, støtter også nominasjonen av Hagel.

Forrige artikkelIsraelsk angrep skal ha rammet iranske soldater
Neste artikkel– Fred skapes med fiender, ikke med venner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no