Skremmer Israel-lobbyen amerikanske politikere til å gjøre dumme ting?

USAs nye forsvarsminister Chuck Hagel hadde på forhånd trukket en gammel uttalelse om jødelobben i USA. I Senatets høring ble det tydelig at han ikke kunne gi ett eneste eksempel på sine anklager.
Senator Lindsey Graham (innfelt) stilte påtroppende forsvarsminister Chuck Hagel til veggs når det gjaldt anklager mot Israel-lobbyen.
Senator Lindsey Graham (innfelt) stilte påtroppende forsvarsminister Chuck Hagel til veggs når det gjaldt anklager mot Israel-lobbyen.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

En av de anklagene mot Israel som stadig kommer, er påstander om den nesten allmektige Israel-lobbyen i USA – noen velger også å kalle det jødelobbyen. I forbindelse med høringene i det amerikanske Senatet angående om Chuck Hagel skal godkjennes som ny forsvarsminister i USA, fikk han spørsmål ut fra hva han tidligere har sagt om trusselen fra de atomvåpnene Iran er i ferd med å lage, mange mener at han er for svak på dette feltet.

Den republikanske senatoren Lindsey Graham fra Sør-Carolina tok også opp temaet “Israel-lobbyen”. Han siterte en tidligere uttalelse av Hagel. Den var slik: “Den jødiske lobbyen skremmer [intimidates] mange her oppe [på Capitol Hill]. Jeg er ikke en israelsk senator, jeg er en senator i USA. Dette presset får oss noen ganger til å gjøre dumme ting.”

Graham begynte med å påpeke at Hagel selv har sagt at han ikke burde ha brukt uttrykket “den jødiske lobbyen”, men et annet uttrykk. Deretter Graham gav Hagel denne utfordringen: “Navngi én person i det amerikanske Senatet som du mener er blitt skremt [intimidated] av Israels lobby.” Hagel begynte på et avvikende svar, men Graham avbrøt ham og sa igjen: “Navngi én.” Hagel svarte: “Jeg vet ikke.” Altså han kunne ikke navngi noen.

Graham sa at han ikke kunne tenke seg en mer provoserende uttalelse om forholdet mellom USA, Israel og Senatet eller Kongressen enn det Hagel sa [om at senatorer blir skremt og lar seg skremme til å gjøre dumme ting].

Så gav Graham en utfordring til: “Si en dum [dumb] ting som vi [Kongressen] er blitt presset [goaded] til å gjøre på grunn av presset fra dem israelske eller jødiske lobbyen.” Hagel forsøkte igjen å snakke seg vekk. Graham presiserte: “Gi et eksempel på hvor vi er blitt skremt til å gjøre noe dumt, angående Midtøsten, Israel eller noe annet sted.” Hagel svarte: “Vel, jeg kan ikke gi deg noe slikt eksempel.”

Hagel beklaget sin uttalelse. En av USA fremste politikere kan ikke komme med et eneste eksempel på at Israel-lobbyen presser fram dumme avgjørelser.

Hagel sa at han ville forsikre “vår venn og allierte Israel” at USA skal sørge for at Israel opprettholder det militære kvalitetsforspranget i regionen. Han vil fortsette å støtte systemer som for eksempel Iron Dome [Jernkuppelen, som stanser raketter i flukt].

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se hele Grahams utspørring av Hagel:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iSza30iP6JQ[/youtube]

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise