Obama planlegger besøk i Israel i mars

Det hvite hus melder at president Barack Obama tar turen til Israel i mars. Det blir hans første besøk i landet som president. Iran og Syria kommer til å stå på agendaen.

USAs president Barack Obama. (Foto: Pete Souza, Det hvite hus)
USAs president Barack Obama. (Foto: Pete Souza, Det hvite hus)

Obama skal ha drøftet turen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu seks dager etter det israelske Knesset-valget.

– Starten på presidentens andre periode og dannelsen av en ny israelsk regjering gir oss muligheten til å stadfeste de dype og varige båndene mellom USA og Israel, samt diskutere veien framover på en rekke områder som vi begge er opptatt av, inkludert Iran og Syria, sier en talsmann for Det hvite hus.

Ifølge israelske Kanal 10 har Obama blitt lovet at han vil kunne oppnå “store ting” i fredsforhandlingene mellom Israel og palestinerne. Presidenten skal derfor avlegge Ramallah et besøk som gjest hos de palestinske selvstyremyndighetene (PA). Et besøk i mars gir også Netanyahu tid til å få stablet på beina en koalisjonsregjering på forhånd.

Forrige artikkel– Vi forblir i opposisjonen
Neste artikkelNetanyahu vil endre valgsystemet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no