Ingen Oscar til Israel i år

Søndag kveld amerikansk tid var det duket for årets Oscar-utdeling i Los Angeles. To israelske dokumentarfilmer var nominert, men ingen av dem nådde helt opp i konkurransen.

Den omstridte regissøren Iyat Burnat presenterer den Oscar-nominerte israelsk-palestinske dokumentaren
Den omstridte regissøren Iyat Burnat presenterer den Oscar-nominerte israelsk-palestinske dokumentaren "5 Broken Cameras", under en filmvisning i San Francisco. (Foto: Steve Rhodes, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Både den israelske “The Gatekeepers” og den israelsk-palestinske “5 Broken Cameras” måtte se seg slått av den svensk-britiske favoritten “Searching for Suger Man“.

The Gatekeepers er en film om Shin Bets virksomhet i de palestinske områdene, der samtlige av etterretningstjenestens tidligere sjefer opp gjennom årene lar seg intervjue. De gir en ærlig beskrivelse av det arbeidet de selv orkestrerte og av det de mener kan forbedres i den israelske sikkerhetspolitikken. 5 Broken Cameras følger en palestinsk landsbys kamp mot den israelske sikkerhetsbarrieren.

Vold eller ikke-vold?
“Fredelige demonstrasjoner”, ifølge den palestinske regissøren Iyat Burnat. Israeleren Hen Mazzig, som tjenestegjorde i IDF under den andre intifadaen, sier han møtte Burnat flere ganger under militære oppdrag på Vestbredden. Da skal han ha vært en av demonstrasjonslederne, oppildnet mennesker til vold og ha personlig dyttet Mazzig i bakken. Sistnevnte tror palestineren bevisst klipper bort vold mot soldater i filmen, for å skape et bilde av et inhumant IDF.

Vinnerdokumentaren Searching for Suger Man skal likevel ha en rekke jødiske henvisninger, forteller Times of Israel. En av produsentene, Simon Chinn, er sønn av jøden Sir Trevor Chinn. Han er en av de mest fremtredende jødiske personene i Storbritannia. I tillegg er en av hovedrolleinnehaverne, Stephen Segerman, en sør-afrikansk jøde med ortodoks bakgrunn.

Se traileren til Seaching for Suger Man:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8hEojBYmR-o[/youtube]

Se traileren til The Gatekeepers:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kpk71yrQUQM[/youtube]

Se traileren til 5 Broken Cameras:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XID_UuxiGxM[/youtube]

Forrige artikkel20 nye reaktorer i Iran
Neste artikkelLapid beseirer Netanyahu
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no