Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ingen Oscar til Israel i år

Den omstridte regissøren Iyat Burnat presenterer den Oscar-nominerte israelsk-palestinske dokumentaren "5 Broken Cameras", under en filmvisning i San Francisco. (Foto: Steve Rhodes, flickr.com)
Den omstridte regissøren Iyat Burnat presenterer den Oscar-nominerte israelsk-palestinske dokumentaren "5 Broken Cameras", under en filmvisning i San Francisco. (Foto: Steve Rhodes, flickr.com)
Søndag kveld amerikansk tid var det duket for årets Oscar-utdeling i Los Angeles. To israelske dokumentarfilmer var nominert, men ingen av dem nådde helt opp i konkurransen.

Både den israelske «The Gatekeepers» og den israelsk-palestinske «5 Broken Cameras» måtte se seg slått av den svensk-britiske favoritten «Searching for Suger Man«.

The Gatekeepers er en film om Shin Bets virksomhet i de palestinske områdene, der samtlige av etterretningstjenestens tidligere sjefer opp gjennom årene lar seg intervjue. De gir en ærlig beskrivelse av det arbeidet de selv orkestrerte og av det de mener kan forbedres i den israelske sikkerhetspolitikken. 5 Broken Cameras følger en palestinsk landsbys kamp mot den israelske sikkerhetsbarrieren.

Vold eller ikke-vold?
«Fredelige demonstrasjoner», ifølge den palestinske regissøren Iyat Burnat. Israeleren Hen Mazzig, som tjenestegjorde i IDF under den andre intifadaen, sier han møtte Burnat flere ganger under militære oppdrag på Vestbredden. Da skal han ha vært en av demonstrasjonslederne, oppildnet mennesker til vold og ha personlig dyttet Mazzig i bakken. Sistnevnte tror palestineren bevisst klipper bort vold mot soldater i filmen, for å skape et bilde av et inhumant IDF.

Vinnerdokumentaren Searching for Suger Man skal likevel ha en rekke jødiske henvisninger, forteller Times of Israel. En av produsentene, Simon Chinn, er sønn av jøden Sir Trevor Chinn. Han er en av de mest fremtredende jødiske personene i Storbritannia. I tillegg er en av hovedrolleinnehaverne, Stephen Segerman, en sør-afrikansk jøde med ortodoks bakgrunn.

Se traileren til Seaching for Suger Man:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8hEojBYmR-o[/youtube]

Se traileren til The Gatekeepers:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kpk71yrQUQM[/youtube]

Se traileren til 5 Broken Cameras:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XID_UuxiGxM[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart