– Umulig å oppnå endelig fred med PA i dag

Under sin tale på AIPAC-konferansen i Washington, sa forsvarsminister Ehud Barak at “en endelig avtale” med palestinerne ikke er mulig å få på plass på nåværende tidspunkt.

Forsvarsminister Ehud Barak taler til AIPAC-konferansen søndag. (Foto: Kenneth Rasmussen)
Forsvarsminister Ehud Barak taler til AIPAC-konferansen søndag. (Foto: Kenneth Rasmussen)

En varig løsning er simpelthen en umulighet under de nåværende forholdene, slo Barak fast da han talte til AIPAC-konferansen søndag.

– [Israel må vurdere] ensidige tiltak som betyr å tegne en grense [mot Vestbredden] som betyr at Israel beholder bosetningsblokkene, samt sikrer et jødisk flertall i årene som kommer, sa han ifølge Yedioth Aharonoth.

Barak mener likevel at “et modig fredsinitiativ for en tostatsløsning er den eneste troverdige langsiktige løsningen” på konflikten mellom palestinerne og Israel.

Krever tidsplan for tilbaketrekning
Hans uttalelser kom samme dag som World Tribune rapporterte at USAs president Barack Obama vil kreve en tidsplan for israelske tilbaketrekninger på Vestbredden. Kravet vil bli fremmet under hans besøk i Israel 20. mars. Målet til Obama skal være å få på plass en palestinsk stat i 2014, skiver nettavisen.

– Obama har sagt klart i fra til Netanyahu at hans besøk ikke handler om å stille opp på fine bilder, men om Iran og en palestinsk stat. Implikasjonene er at dersom israelerne ikke gir ham noe han kan arbeide videre på, så vil han handle på egenhånd, sier en kilde i Washington.

Tror ikke amerikanerne mener alvor
Men den tidligere israelske USA-ambassadøren Zallman Shoval, tror ikke USA-administrasjonen ønsker å fokusere så mye på konflikten mellom Israel og palestinerne de neste fire årene som de hevder.

Til Jerusalem Post sier den nåværende rådgiveren til statsminister Benjamin Netanyahu at amerikanerne først og fremst vil fokusere på “den arabiske våren”, slik at fredsprosessen havner i andre rekke.

Forrige artikkelVil øke BNP med 300 milliarder på fem år
Neste artikkelIDFs innkjøpsbudsjett kan stå overfor kutt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no