Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mortens AIPAC-blogg III

Eric Trager. (Foto: Wahington Institute)
Eric Trager. (Foto: Wahington Institute)
Eri Trager (bildet) har intervjuet de fremstående lederne i Det muslimske brorskapet en rekke ganger. Han mener USA bør stille krav før Egypts president Mohammed Morsi får besøke Det hvite hus.

Mandag ettermiddag var det en spesielt interessant sesjon om Det muslimske brorskapet i Egypt. Foredragsholder var Eric Trager, en ung forsker fra Washington Institute.

Trager fortalte han at han har telefonnummeret til alle høyerestående medlemmer av Brorskapet, og at han har benyttet dette til å intervjue dem flere ganger.

I foredraget fortalte han om oppbyggingen av Brorskapet. Man må gå fem grader for å bli fullverdig medlem, og dette tar 5-8 år. På denne måten sikrer man at kun de som virkelig ønsker det blir med – alle moderate raderes ut. Derfor er det liten sjanse for å påvirke bevegelsen ideologisk. Det man derimot kan, er å påvirke politikken deres – de setter ikke neste steg av politikken ut i livet før de anser tiden for å være  moden.

Trager var bekymret for at ikke USA benytter de mulighetene dette gir. Morsi ønsker nå å besøke Det hvite hus. For å få lov til dette, mente Trager USA må stille som forutsetning at Morsi trekke tilbake og tar avstand fra antijødiske uttalelser og uttalelser om at 11. september er en konspirasjon. I samtaler med Det hvite hus har ikke Trager fått gjennomslag for dette, siden USA er redd for at Morsi ikke vil komme. Trager hadde naturlig nok ikke forståelse for det, siden brorskapet er den parten som har mest behov for å treffe den andre.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.
Kategorier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart