Mortens AIPAC-blogg III

Eri Trager (bildet) har intervjuet de fremstående lederne i Det muslimske brorskapet en rekke ganger. Han mener USA bør stille krav før Egypts president Mohammed Morsi får besøke Det hvite hus.
Eric Trager. (Foto: Wahington Institute)
Eric Trager. (Foto: Wahington Institute)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Mandag ettermiddag var det en spesielt interessant sesjon om Det muslimske brorskapet i Egypt. Foredragsholder var Eric Trager, en ung forsker fra Washington Institute.

Trager fortalte han at han har telefonnummeret til alle høyerestående medlemmer av Brorskapet, og at han har benyttet dette til å intervjue dem flere ganger.

I foredraget fortalte han om oppbyggingen av Brorskapet. Man må gå fem grader for å bli fullverdig medlem, og dette tar 5-8 år. På denne måten sikrer man at kun de som virkelig ønsker det blir med – alle moderate raderes ut. Derfor er det liten sjanse for å påvirke bevegelsen ideologisk. Det man derimot kan, er å påvirke politikken deres – de setter ikke neste steg av politikken ut i livet før de anser tiden for å være  moden.

Trager var bekymret for at ikke USA benytter de mulighetene dette gir. Morsi ønsker nå å besøke Det hvite hus. For å få lov til dette, mente Trager USA må stille som forutsetning at Morsi trekke tilbake og tar avstand fra antijødiske uttalelser og uttalelser om at 11. september er en konspirasjon. I samtaler med Det hvite hus har ikke Trager fått gjennomslag for dette, siden USA er redd for at Morsi ikke vil komme. Trager hadde naturlig nok ikke forståelse for det, siden brorskapet er den parten som har mest behov for å treffe den andre.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise