9 av 10 amerikanere misliker Iran

Ingen land i verden er mer mislikt blant amerikanerne enn Iran. To av tre amerikanere liker imidlertid Israel.

Det iranske flagget (Illustrasjon: Adam Jones, flickr.com)
Det iranske flagget (Illustrasjon: Adam Jones, flickr.com)

Det amerikanske selskapet Gallup gjennomfører hvert år en undersøkelse for å se hvem amerikanerne liker og misliker av 22 ulike nasjoner rundt i verden. Resultatene fra undersøkelsen ble rapportert i Jerusalem Post fredag.

Ikke uventet er Canada og Storbritannia de landene amerikanerne liker best. 91 prosent har et positivt inntrykk av Canada, mens 88 prosent har den samme holdningen til Storbritannia. På plassene etter følger Tyskland (85 prosent), Japan (81 prosent), Frankrike (73 prosent) og India (68 prosent). Rett bak følger Israel, som 66 prosent av de spurte liker.

Naboene på Vestbredden, de palestinske selvstyremyndighetene, er langt i fra like populære. 77 prosent misliker og kun 15 prosent liker PA, viser spørreundersøkelsen. De er også de få landene som i stor grad korrelerer med hverandre. Det vil si at mange som svarer at de liker Israel, misliker PA.

Aller dårligst ut kommer Iran (mislikt av 87 prosent) og Nord-Korea (84 prosent), sammen med Pakistan (81 prosent), PA og Syria (75 prosent).

Hele rapporten fra Gallup finner du her.

Her er hovedtallene for landene i målingen. (Kilde: Gallup)
Her er hovedtallene for landene i målingen. (Kilde: Gallup)
Forrige artikkelRegjeringen blir trolig presentert på onsdag
Neste artikkelForbereder seg på neste Hizbollah-krig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no