Israel forbereder seg til Obama-besøk

Israelerne snur landet på hodet, for å møte alle sikkerhetskrav som følger med et statsbesøk fra Barack Obama.
USAs president Barack Obama (Foto: Det hvite hus)
USAs tidligere president Barack Obama skal ha stanset en pågående etterforskning av Hizbollah. (Foto: Det hvite hus)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det er ikke rom for feil når USAs president lander på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv 20. mars. Alt må klaffe, forklarer politikommisjonær Yohanan Danino, som har det overordnede ansvaret for sikkerhet under Barack Obamas besøk.

– Det er en operasjon av nasjonal skala, men vi gjør alt vi kan for å redusere hvordan dette påvirker folk flest gjennom god planlegging, sier han.

I det Air Force One nærmer seg israelsk luftrom, vil Israel bli gjort om til en flyforbudssone i én time, med unntak av politihelikoptrene som vil være i luften rundt Ben Gurion. Over hele flyplassen vil det være utplassert sikkerhetsvakter, som til enhver tid kan gi Obama 360 graders beskyttelse.

Presidenten vil sammen med sin delegasjon bli fraktet med 12 Blackhawk-helikoptre mellom Ben Gurion og Jerusalem. Når han bruker bil, vil hans kolonne bestå av flere titalls kjøretøy, inkludert skuddsikre limousiner, trafikkpoliti på motorsykler, et SWAT-team med kjøretøy, flere ambulanser og politibiler. Hvert eneste veikryss som presidenten skal kjøre gjennom, vil på det aktuelle tidspunktet bli blokkert og sikret, avslører Times of Israel.

– Dette er en massiv sikkerhetsoperasjon, der tusenvis av polititjenestemenn, Shin Bet-agenter og hemmelige amerikanske agenter vil delta. Suksess betyr ingen feil, sier en kilde i politiet.

Tre mål for turen
Stephen R. Hurst i nyhetsbyrået Associated Press mener det er tre mål Obama vil fokusere på under sitt besøk til Israel.

– Å overbevise Israels ledere om at han mener alvor, når han lover å stanse Irans atomvåpenprogram.
– Å arbeide for et bedre personlig forhold mellom ham selv og Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
– Å overbevise både Jerusalem og PA om å fortsette direkte fredsforhandlinger. “Bare å ønske fred er ikke nok,” skal være hans budskap til Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise