– Obama vil bekjempe Holocaust-fornektere

USAs president Barack Obama ønsker å understreke jødenes tilknytning til Israel, under sitt besøk onsdag. Det mener Israels USA-ambassadør Michael Oren (bildet).
Michael Oren. (Foto: uscpublicdiplomacy, flickr.com)
Michael Oren. (Foto: uscpublicdiplomacy, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Obama skal etter planen besøke både graven til “zionismens far”, Theodor Herzl, Holocaust-museet Yad Vashem og se Dødehavsrullene. Presidenten ønsker å sende et budskap i kampen mot dem som fornekter Holocaust eller at jødene er et folk, mener Israels Washington-ambassadør Michael Oren.

– [Besøket til Dødehavsrullene] vil vise at det jødiske folket er et urfolk i regionen, med røtter som går tilbake mange tusen år, sier han til Jerusalem Post.

Krever innsats
De palestinske selvstyremyndighetene (PA) er på sin side svært skeptiske til hva som kommer ut av Obamas besøk. Men en rådgiver til PA-president Mahmoud Abbas sier at de vil fokusere på de sakene som er viktige for dem.

– Vi kommer til å fortelle ham bak lukkede dører det vi sier åpenlyst. Det er ingen hemmelighet at en vellykket fredsprosess, er i behov av en fullstendig byggestans i bosetningene. Israelerne bygger på vårt land og hevder at de ønsker å forhandle med oss om det, hevder Nabil Shaath.

Skal amerikanerne lykkes, sier sjefsforhandler Saeb Erekat til Yedioth Aharonoth, så må de legge inn en dypere innsats over mye lenger tid.

– Vi håper virkelig at president Obama og utenriksminister John Kerry kan lykkes med å gjenopplive fredsprosessen, lykkes med å få Netanyahu til å si at han aksepterer to stater etter 1967-linjen.Vi trenger ikke nye planer, vi trenger innsats, sier Erekat.

Vil USA ta jobben?
Israel ønsker på sin side å sikre seg amerikanske lovnader om å angripe mål i Syria, dersom de har beviser for at våpen overføres til Hizbollah i Libanon. Hvis ikke ønsker Jerusalem full støtte til egne operasjoner.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise