Kerry på plass i Israel

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Center for American Progress Action Fund, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Center for American Progress Action Fund, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Søndag kveld møtte John Kerry PAs president Mahmoud Abbas. Mandag er planen at han først avlegger et besøk til Holocaust-museet Yad Vashem, før han besøker det amerikanske konsulatet i Jerusalem. Senere vil han diskutere en vei framover i fredsprosessen med palestinske delegater, før han avslutter dagen i møte med Israels president Shimon Peres.

Tirsdagen er satt av til et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, der også fredsprosessen blir hovedagendaen for samtalene. USAs utenriksminister har i tillegg bedt begge partene om å gjennomføre tiltak, som kan styrke tilliten mellom dem. Siden forhandlingene brøt sammen i 2010, har relasjonene mellom Ramallah og Jerusalem vært tynnslitt.

Dette er hva Kerry har bedt om fra Netanyahus regjering, ifølge Ha’aretz.

– Byggestans i bosetningene.
– Frigjøring av palestinske fanger.
– Fortsette overføringen av skattepenger til PA.

Til nå har Israel gjeninnført overføringene av skattene de samler inn på vegne av de palestinske myndighetene.

Under møtet med Abbas ba Kerry om at PA stanser ensidige tiltak mot Israel i FN-systemet. PA-presidenten har tidligere lovet å stanse disse tiltakene i en forkortet periode, for å gi Kerry en sjanse til å lykkes med sin diplomatiske innsats.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag