Kerry på plass i Israel

USAs utenriksminister John Kerry har ankommet Israel for å forsøke gjenoppstarte fredsforhandlingene med palestinerne.

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Center for American Progress Action Fund, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Center for American Progress Action Fund, flickr.com)

Søndag kveld møtte John Kerry PAs president Mahmoud Abbas. Mandag er planen at han først avlegger et besøk til Holocaust-museet Yad Vashem, før han besøker det amerikanske konsulatet i Jerusalem. Senere vil han diskutere en vei framover i fredsprosessen med palestinske delegater, før han avslutter dagen i møte med Israels president Shimon Peres.

Tirsdagen er satt av til et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, der også fredsprosessen blir hovedagendaen for samtalene. USAs utenriksminister har i tillegg bedt begge partene om å gjennomføre tiltak, som kan styrke tilliten mellom dem. Siden forhandlingene brøt sammen i 2010, har relasjonene mellom Ramallah og Jerusalem vært tynnslitt.

Dette er hva Kerry har bedt om fra Netanyahus regjering, ifølge Ha’aretz.

– Byggestans i bosetningene.
– Frigjøring av palestinske fanger.
– Fortsette overføringen av skattepenger til PA.

Til nå har Israel gjeninnført overføringene av skattene de samler inn på vegne av de palestinske myndighetene.

Under møtet med Abbas ba Kerry om at PA stanser ensidige tiltak mot Israel i FN-systemet. PA-presidenten har tidligere lovet å stanse disse tiltakene i en forkortet periode, for å gi Kerry en sjanse til å lykkes med sin diplomatiske innsats.

Forrige artikkelIsrael ærer Holocaust-ofrene
Neste artikkel– Vi torturerer fanger og britene betaler for det
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no