Israeler i Boston: – Hørte en stor eksplosjon

Israelske Zvika Bronstein fløy fra hjemlandet til Boston for å delta i maratonløp. Her fikk han oppleve terror som han er velkjent med fra hjemlandet.

Tre mennesker er blitt bekreftet omkommet og mange fikk beina sine revet av under terrorangrepet på Boston maraton, mandag kveld norsk tid. (Foto: hahatango, flickr.com)
Tre mennesker er blitt bekreftet omkommet og mange fikk beina sine revet av under terrorangrepet på Boston maraton, mandag kveld norsk tid. (Foto: hahatango, flickr.com)

56 år gamle Zvika Bronstein fløy fra Ben Gurion-flyplass denne helgen for å delta på verdens eldste maratonløp i Boston. Det var et løp han såvidt hadde fullført da flere eksplosjoner – terrorbomber – rammet den amerikanske kystbyen.

– Jeg hadde såvidt fullført maratonet og bestemte meg for å gå tilbake til hotellet, som lå rundt 2 kilometer unna. På vei tilbake hørte jeg en stor eksplosjon, men jeg koblet ikke eksplosjonen med et angrep. Kun etterpå, da jeg begynte å se masse politi og ambulanser som ankom stedet og noen fortalte meg at det var et angrep, forteller Bronstein.

– Eksplosjonen kom fra innsiden av en bygning som lå rett ved mållinjen, ved et område som var satt av til publikum som var kommet for å se på alle løperne. Boston maraton er alle maratonløps mor. Ikke mange israelere kommer til dette maratonet. Vi var totalt 16 israelere her og så langt jeg vet ble ingen av oss skadet, sier han.

– Jeg hadde ikke med meg mobilen under løpet. Da jeg kom til hotellet og så alle telefonene og sms-ene hjemmefra, ringte jeg for å roe alle ned, forklarer han til Yedioth Aharonoth.

Minst tre mennesker ble drept av terrorbombene, inkludert en åtte år gammel gutt. Et stort antall mennesker er skadet, flere av dem kritisk.

Forrige artikkelMirakelstaten er blitt 65 år
Neste artikkel– Israel kan angripe Iran alene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no