Pentagon vil ha mer penger til Iron Dome

Pentagon ber Kongressen om å få bevilget ekstra penger til produksjon av nye Iron Dome-batterier for Israel.

Iron Dome-batteri (Foto: IDF)
Iron Dome-batteri (Foto: IDF)

Det er amerikanerne som i stor grad har finansiert det israelske rakettforsvarssystemet Iron Dome, som brukes til å stanse terrorraketter fra Gaza-stripen mens de fortsatt er i luften. Men et automatisk budsjettkutt for forsvaret har blitt innført, siden Kongressen og Det hvite hus ikke har klart å bli enige om et statsbudsjett for 2013. Som en konsekvens ble også den militære bistanden til Israel frosset, fram til de lovgivende forsamlingene godtok et unntak.

Pentagon har i tillegg bedt Kongressen om nye 1,26 milliarder kroner i 2014 og 1 milliard kroner i 2015, for å kunne støtte bygging av flere Iron Dome-batterier til Israel. Representantenes hus og Senatet har allerede signalisert at de vil kunne støtte opp i mot 3,5 milliarder i Iron Dome-bistand ut 2015, melder Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise