Pentagon vil ha mer penger til Iron Dome

Pentagon ber Kongressen om å få bevilget ekstra penger til produksjon av nye Iron Dome-batterier for Israel.

Iron Dome-batteri (Foto: IDF)
Iron Dome-batteri (Foto: IDF)

Det er amerikanerne som i stor grad har finansiert det israelske rakettforsvarssystemet Iron Dome, som brukes til å stanse terrorraketter fra Gaza-stripen mens de fortsatt er i luften. Men et automatisk budsjettkutt for forsvaret har blitt innført, siden Kongressen og Det hvite hus ikke har klart å bli enige om et statsbudsjett for 2013. Som en konsekvens ble også den militære bistanden til Israel frosset, fram til de lovgivende forsamlingene godtok et unntak.

Pentagon har i tillegg bedt Kongressen om nye 1,26 milliarder kroner i 2014 og 1 milliard kroner i 2015, for å kunne støtte bygging av flere Iron Dome-batterier til Israel. Representantenes hus og Senatet har allerede signalisert at de vil kunne støtte opp i mot 3,5 milliarder i Iron Dome-bistand ut 2015, melder Jerusalem Post.

Forrige artikkelKronprins Olav og sivile tap
Neste artikkelMøter Cameron og Harper i London
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no