– Kan ikke bekrefte Syria-bruk av kjemiske våpen

USA mener det ikke finnes tydelige beviser på at syriske myndigheter faktisk har benyttet kjemiske våpen. Israels statsminister Benjamin Netanyahu kan heller ikke selv bekrefte opplysningene fra egen etterretning.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

“Når statsministerens kontor ikke kan bekrefte sin egen hærs etterretningsinformasjon om naboens bruk av kjemiske våpen, da blir jeg bekymret.” Det skrev Israel Hayom-redaktør Amir Mizroch på sin Twitter-konto tirsdag kveld. Mandag holdt nemlig sjefen for IDF-etterretningens forskningsavdeling, Itay Brun, en pressekonferanse, der han hevdet at den syriske regjeringen allerede har benyttet kjemiske våpen i borgerkrigen. Men dagen etter måtte Benjamin Netanyahu ut og dementere påstanden, da han sa at det “trolig ikke” er sant.

USAs utenriksminister John Kerry fikk bekreftet dette i en telefonsamtale med Israels statsminister tirsdag morgen, opplyser Yedioth Aharonoth.

– Jeg snakket med statsminister Netanyahu i morgen. Jeg tror det er rett å si at han ikke kunne bekrefte informasjonen på noen måte i samtalene vi hadde. Jeg vet fortsatt ikke hva som er faktum her, sa han på en NATO-konferanse i Brüssel.

Amerikanerne har ved flere anledninger sagt at “den røde linjen” for militær innblanding, står og faller med bruk av kjemiske våpen eller at de havner i “gale hender”. Derfor følte Det hvite hus, ifølge Jerusalem Post, det nødvendig å kommentere påstandene fra Brun i går.

– Vi har ikke kommet til den konklusjonen at dette har vært brukt. Men det er noe som er av dyp bekymring for oss, for våre partnere, og selvsagt uakseptabelt – som vår president [Barack Obama] har sagt klart i fra om, forklarte talsmann Jay Carney under en pressekonferanse i Washington.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise