– Kan ikke bekrefte Syria-bruk av kjemiske våpen

USA mener det ikke finnes tydelige beviser på at syriske myndigheter faktisk har benyttet kjemiske våpen. Israels statsminister Benjamin Netanyahu kan heller ikke selv bekrefte opplysningene fra egen etterretning.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

“Når statsministerens kontor ikke kan bekrefte sin egen hærs etterretningsinformasjon om naboens bruk av kjemiske våpen, da blir jeg bekymret.” Det skrev Israel Hayom-redaktør Amir Mizroch på sin Twitter-konto tirsdag kveld. Mandag holdt nemlig sjefen for IDF-etterretningens forskningsavdeling, Itay Brun, en pressekonferanse, der han hevdet at den syriske regjeringen allerede har benyttet kjemiske våpen i borgerkrigen. Men dagen etter måtte Benjamin Netanyahu ut og dementere påstanden, da han sa at det “trolig ikke” er sant.

USAs utenriksminister John Kerry fikk bekreftet dette i en telefonsamtale med Israels statsminister tirsdag morgen, opplyser Yedioth Aharonoth.

– Jeg snakket med statsminister Netanyahu i morgen. Jeg tror det er rett å si at han ikke kunne bekrefte informasjonen på noen måte i samtalene vi hadde. Jeg vet fortsatt ikke hva som er faktum her, sa han på en NATO-konferanse i Brüssel.

Amerikanerne har ved flere anledninger sagt at “den røde linjen” for militær innblanding, står og faller med bruk av kjemiske våpen eller at de havner i “gale hender”. Derfor følte Det hvite hus, ifølge Jerusalem Post, det nødvendig å kommentere påstandene fra Brun i går.

– Vi har ikke kommet til den konklusjonen at dette har vært brukt. Men det er noe som er av dyp bekymring for oss, for våre partnere, og selvsagt uakseptabelt – som vår president [Barack Obama] har sagt klart i fra om, forklarte talsmann Jay Carney under en pressekonferanse i Washington.

Forrige artikkelHvorfor finner Tyrkia og Israel sammen?
Neste artikkelFatahs dødshyllest fortsetter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no