Ny syrisk granat rammet Golan-høydene

Under kamper mellom syriske opprørsstyrker og syriske regjeringsstyrker sør i landet slo en granat ned på israelsk side tirsdag morgen.

IDF har gradvis trappet opp tilstedeværelsen på Golan-høydene, etter at borgerkrigen i Syria brøt ut. (Illustrasjon: IDF)
IDF har gradvis trappet opp tilstedeværelsen på Golan-høydene, etter at borgerkrigen i Syria brøt ut. (Illustrasjon: IDF)

Israel rammet av en granat fra syrisk side av Golan-høydene tirsdag. Nedslaget kom under et sammenstøt mellom opprørere og regjeringsstyrker. Det er andre gang på rundt 12 timer at israelsk side av Golan-høyden blir rammet, ifølge Yedioth Aharonoth. To granater slo ned i området mandag kveld.

IDF har i disse siste tilfellene valgt å ikke svare på ilden med å skyte raketter tilbake inn i Syria. Israel har ønske om å avdempe den spente situasjonen etter luftangrepene mot militære mål i Syria fredag og søndag.

Det hvite hus i Washington opplyser at de har informasjon som tyder på at det “sannsynligvis” er Syrias president Bashar Assads styrker som har brukt kjemiske våpen i krigføringen de siste månedene. Det meldte talsmann Jay Carney mandag, skriver Times of Israel.

– Vi er svært skeptiske til påstandene om at opposisjonen kan ha eller har brukt kjemiske våpen. Vi finner det sannsynlig at enhver bruk av kjemiske våpen som har funnet sted i Syria, har blitt gjort av Assad-regimet. Det forblir vårt standpunkt, sier Carney.

Forrige artikkelKina tilbyr seg som mekler i fredsforhandlinger
Neste artikkelI framtiden vil norske jagerflypiloter ta av på israelske vinger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no