Ny syrisk granat rammet Golan-høydene

Under kamper mellom syriske opprørsstyrker og syriske regjeringsstyrker sør i landet slo en granat ned på israelsk side tirsdag morgen.
IDF har gradvis trappet opp tilstedeværelsen på Golan-høydene, etter at borgerkrigen i Syria brøt ut. (Illustrasjon: IDF)
IDF har gradvis trappet opp tilstedeværelsen på Golan-høydene, etter at borgerkrigen i Syria brøt ut. (Illustrasjon: IDF)

Israel rammet av en granat fra syrisk side av Golan-høydene tirsdag. Nedslaget kom under et sammenstøt mellom opprørere og regjeringsstyrker. Det er andre gang på rundt 12 timer at israelsk side av Golan-høyden blir rammet, ifølge Yedioth Aharonoth. To granater slo ned i området mandag kveld.

IDF har i disse siste tilfellene valgt å ikke svare på ilden med å skyte raketter tilbake inn i Syria. Israel har ønske om å avdempe den spente situasjonen etter luftangrepene mot militære mål i Syria fredag og søndag.

Det hvite hus i Washington opplyser at de har informasjon som tyder på at det «sannsynligvis» er Syrias president Bashar Assads styrker som har brukt kjemiske våpen i krigføringen de siste månedene. Det meldte talsmann Jay Carney mandag, skriver Times of Israel.

– Vi er svært skeptiske til påstandene om at opposisjonen kan ha eller har brukt kjemiske våpen. Vi finner det sannsynlig at enhver bruk av kjemiske våpen som har funnet sted i Syria, har blitt gjort av Assad-regimet. Det forblir vårt standpunkt, sier Carney.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise