Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny syrisk granat rammet Golan-høydene

IDF har gradvis trappet opp tilstedeværelsen på Golan-høydene, etter at borgerkrigen i Syria brøt ut. (Illustrasjon: IDF)
IDF har gradvis trappet opp tilstedeværelsen på Golan-høydene, etter at borgerkrigen i Syria brøt ut. (Illustrasjon: IDF)
Under kamper mellom syriske opprørsstyrker og syriske regjeringsstyrker sør i landet slo en granat ned på israelsk side tirsdag morgen.

Israel rammet av en granat fra syrisk side av Golan-høydene tirsdag. Nedslaget kom under et sammenstøt mellom opprørere og regjeringsstyrker. Det er andre gang på rundt 12 timer at israelsk side av Golan-høyden blir rammet, ifølge Yedioth Aharonoth. To granater slo ned i området mandag kveld.

IDF har i disse siste tilfellene valgt å ikke svare på ilden med å skyte raketter tilbake inn i Syria. Israel har ønske om å avdempe den spente situasjonen etter luftangrepene mot militære mål i Syria fredag og søndag.

Det hvite hus i Washington opplyser at de har informasjon som tyder på at det «sannsynligvis» er Syrias president Bashar Assads styrker som har brukt kjemiske våpen i krigføringen de siste månedene. Det meldte talsmann Jay Carney mandag, skriver Times of Israel.

– Vi er svært skeptiske til påstandene om at opposisjonen kan ha eller har brukt kjemiske våpen. Vi finner det sannsynlig at enhver bruk av kjemiske våpen som har funnet sted i Syria, har blitt gjort av Assad-regimet. Det forblir vårt standpunkt, sier Carney.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart