Israel advarer USA om russisk våpensalg til Syria

Russerne skal ha planer om å selge avanserte rakettbatterier av typen S-300 til Syria, har israelske myndigheter varslet til Washington.
De russiske mobile forsvarsbatteriene S-300. (Foto: Andrey Korchagin, flickr.com)
Russland vil nå forsyne det syriske militæret med de russiske forsvarsbatteriene S-300. (Foto: Andrey Korchagin, flickr.com)

Vesten har lagt mye press på Russland for å unngå våpensalg til Syria. Men ifølge Wall Street Journal ønsker Moskva nå å levere et avansert bakke-til-luft-system kalt S-300 til Bashar Assad-regimet.

Kilder i Obama-administrasjonen sier amerikanerne har mottatt informasjon om dette fra Israel og at de nå er i ferd med å analysere den. Skulle det være sant, betyr det at det kan bli vanskeligere for Israel å gjennomføre luftaksjoner for å forhindre våpenleveranser til Hizbollah i Sør-Libanon. Det kan også gjøre det vanskelig for vestlige land å opprette en eventuell flyforbudssone over Syria, for å stanse regimets krigføring mot opposisjonsstyrker. Forsvarsrakettene til det mobile S-300-systemet kan tilintetgjøre både fly og raketter i luften innenfor en rekkevidde på 200 kilometer.

Assad har i en årrekke forsøkt å få tak i dette våpensystemet fra Russland. Men fram til nå har vestlige myndigheter klart å overbevise russerne om å utsette leveranse. Avtalen med russerne vil gi syriske regjeringsstyrker tilgang på seks batterier med 144 tilhørende raketter og være på plass så tidlig som innen de nærmeste tre månedene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise