– Midtøsten-fred er del av anti-terror-strategi

Grunnen til at USA satser så hardt på å få PA og Israel til forhandlingsbordet, er fordi en fredsavtale vil forhindre terror, forklarte president Barack Obama torsdag.
Foto: Skjermdump fra Sameolsong90, YouTube.com
Foto: Skjermdump fra Sameolsong90, YouTube.com

Torsdag holdt USAs president Barack Obama en tale om terror på National Defence University i Washington. Han plasserte konflikten mellom Israel og palestinerne som en av flere «underliggende faktorer» i verden, som «mater ekstremismen».

– Vi arbeider for å skape fred mellom israelerne og palestinerne, fordi det er rett og fordi en slik fred vil være med å fornye holdningene i regionen, sa Obama.

Blant terrortruslene han nevnte under sin tale var både Hizbollah i Libanon og Iran, rapporterer Times of Israel. Presidenten lovet nok en gang å stenge det svært omstridte terroristfengselet på Guantanamo Bay.

Se utdrag fra talen her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UTkhWTJgqtA[/youtube]

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise