– Midtøsten-fred er del av anti-terror-strategi

Grunnen til at USA satser så hardt på å få PA og Israel til forhandlingsbordet, er fordi en fredsavtale vil forhindre terror, forklarte president Barack Obama torsdag.

Foto: Skjermdump fra Sameolsong90, YouTube.com
Foto: Skjermdump fra Sameolsong90, YouTube.com

Torsdag holdt USAs president Barack Obama en tale om terror på National Defence University i Washington. Han plasserte konflikten mellom Israel og palestinerne som en av flere “underliggende faktorer” i verden, som “mater ekstremismen”.

– Vi arbeider for å skape fred mellom israelerne og palestinerne, fordi det er rett og fordi en slik fred vil være med å fornye holdningene i regionen, sa Obama.

Blant terrortruslene han nevnte under sin tale var både Hizbollah i Libanon og Iran, rapporterer Times of Israel. Presidenten lovet nok en gang å stenge det svært omstridte terroristfengselet på Guantanamo Bay.

Se utdrag fra talen her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UTkhWTJgqtA[/youtube]

Forrige artikkelBekymret over økende Israel-hat i Storbritannia
Neste artikkelVil teste par for flere gensykdommer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no