Kongressen åpner lommeboken igjen

En Iron Dome-rakett blir avfyrt for å tilintetgjøre en terrorrakett på vei mot Ashdod. (Foto: IDF)
En Iron Dome-rakett blir avfyrt for å tilintetgjøre en terrorrakett på vei mot Ashdod. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Forsvarskomiteen i Representantenes hus vedtok søndag å øke den militære bistanden til Israel med 2,8 milliarder kroner. De nye midlene skal gå til å dekke forskning og utvikling av nye forsvarsrakettsystemer.

Vedtaket kommer på toppen av en godkjenning av et bistandsforslag som ble reist sist uke i komiteen. 1,5 milliarder kroner skal i 2014 tildeles Israel, slik at de får frihet til å kunne videreutvikle de to rakettforsvarssystemene Arrow 3 (mot langdistanseraketter) og Magic Wand (mot mellomdistanseraketter). I tillegg satte lovforslaget av 1,3 milliarder kroner til å kjøpe fem nye Iron Dome-batterier (mot kortdistanseraketter) innen utgangen av året. Antallet batterier Israel har i dag blir dermed doblet.

All denne støtten kommer i tillegg til USAs faste årlige overføringer på 17,8 milliarder kroner i militær bistand.

Før saken kan legges fram for Senatet, må bevilgningskomiteen i Representantenes hus godkjenne den økte bistanden, skriver Ha’aretz.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag