Kongressen åpner lommeboken igjen

Den amerikanske kongressen klarer ikke å bli enige om mye om dagen. Men bistand til Israel har bred støtte på tvers av partigrensene.
En Iron Dome-rakett blir avfyrt for å tilintetgjøre en terrorrakett på vei mot Ashdod. (Foto: IDF)
En Iron Dome-rakett blir avfyrt for å tilintetgjøre en terrorrakett på vei mot Ashdod. (Foto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Forsvarskomiteen i Representantenes hus vedtok søndag å øke den militære bistanden til Israel med 2,8 milliarder kroner. De nye midlene skal gå til å dekke forskning og utvikling av nye forsvarsrakettsystemer.

Vedtaket kommer på toppen av en godkjenning av et bistandsforslag som ble reist sist uke i komiteen. 1,5 milliarder kroner skal i 2014 tildeles Israel, slik at de får frihet til å kunne videreutvikle de to rakettforsvarssystemene Arrow 3 (mot langdistanseraketter) og Magic Wand (mot mellomdistanseraketter). I tillegg satte lovforslaget av 1,3 milliarder kroner til å kjøpe fem nye Iron Dome-batterier (mot kortdistanseraketter) innen utgangen av året. Antallet batterier Israel har i dag blir dermed doblet.

All denne støtten kommer i tillegg til USAs faste årlige overføringer på 17,8 milliarder kroner i militær bistand.

Før saken kan legges fram for Senatet, må bevilgningskomiteen i Representantenes hus godkjenne den økte bistanden, skriver Ha’aretz.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise