Kongressen åpner lommeboken igjen

Den amerikanske kongressen klarer ikke å bli enige om mye om dagen. Men bistand til Israel har bred støtte på tvers av partigrensene.

En Iron Dome-rakett blir avfyrt for å tilintetgjøre en terrorrakett på vei mot Ashdod. (Foto: IDF)
En Iron Dome-rakett blir avfyrt for å tilintetgjøre en terrorrakett på vei mot Ashdod. (Foto: IDF)

Forsvarskomiteen i Representantenes hus vedtok søndag å øke den militære bistanden til Israel med 2,8 milliarder kroner. De nye midlene skal gå til å dekke forskning og utvikling av nye forsvarsrakettsystemer.

Vedtaket kommer på toppen av en godkjenning av et bistandsforslag som ble reist sist uke i komiteen. 1,5 milliarder kroner skal i 2014 tildeles Israel, slik at de får frihet til å kunne videreutvikle de to rakettforsvarssystemene Arrow 3 (mot langdistanseraketter) og Magic Wand (mot mellomdistanseraketter). I tillegg satte lovforslaget av 1,3 milliarder kroner til å kjøpe fem nye Iron Dome-batterier (mot kortdistanseraketter) innen utgangen av året. Antallet batterier Israel har i dag blir dermed doblet.

All denne støtten kommer i tillegg til USAs faste årlige overføringer på 17,8 milliarder kroner i militær bistand.

Før saken kan legges fram for Senatet, må bevilgningskomiteen i Representantenes hus godkjenne den økte bistanden, skriver Ha’aretz.

Forrige artikkelGoogle ser ut til å vinne budkrig om israelsk app
Neste artikkelSentralbanken mener skattene må ytterligere opp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no