Obama ringte Abbas og Netanyahu

USAs president Barack Obama ringte i 2009 mannskapet på romfergen Atlantis fra Det ovale kontoret. (Illustrasjon: NASA HQ PHOTO, flickr.com)
USAs president Barack Obama ringte i 2009 mannskapet på romfergen Atlantis fra Det ovale kontoret. (Illustrasjon: NASA HQ PHOTO, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Obama snakket separat med hver av de to lederne på telefon torsdag kveld. Han ba israelerne og palestinerne om å holde oppe tempoet i forhandlingene og sikre en kontinuerlig framgang i samtalene.

– President Obama ringte statsminister Netanyahu i dag for å berømme hans lederskap og mot, i gjenopptakelsen av fredsforhandlingene med palestinerne. Presidenten understreket at samtidig som partene har mye arbeid å gjøre de neste månedene, så vil USA støtte dem fullt og helt, het det i pressemeldingen om samtalen med Netanyahu.

En liknende pressemelding ble publisert fra Det hvite hus om telefonsamtalen han hadde med Abbas, forklarer Jerusalem Post, men hvor det i tillegg stod:

– Presidenten gjentar at USA vil stå sammen med partene i arbeidet med å oppnå en rettferdig og varende fred, basert på en tostatsløsning. Vi vil fortsette å arbeide tett med PA for å oppnå det målet.

Takket Kongressen
Den israelske statsministeren takket i går også Representantenes hus, etter at de strammet inn de amerikanske sanksjonene mot Irans oljeindustri. Han mener det er et viktig budskap å sende den nyvalgte presidenten Hassan Rouhani, at han ikke får noe gratis uten å vise en faktisk forhandlingsvilje.

– Etter det iranske valget, har Representantenes hus i USA sendt et klart budskap til det iranske regimet, om at internasjonalt press vil tilta fram til Iran møter sine forpliktelser og avslutter sin jakt etter atomvåpen. Vi vil dømme Iran ut i fra deres handlinger alene.

– Dette er et budskap til iranerne om at de ikke vil få et nådeår, om at smil og ord ikke er nok, og at dersom de ikke ønsker enda kraftige sanksjoner, må de ta tydelige steg, la han til.

Senatet er ventet å bekrefte den tverrpolitiske sanksjonspakken, straks den politiske sommerferien er over senere denne måneden.

Midtøsten-ambassader stenges
I mens har USA bestemt seg for å stenge flere ambassader i Midtøsten denne helgen, deriblant i Tel Aviv, Bagdad og Kairo. Yedioth Aharonoth skriver at det amerikanske utenriksdepartementet oppgir “sikkerhetsbekymringer” som årsaken, uten å spesifisere hva det er snakk om.

Amerikanske CBS News hevder at det er ambassader som var planlagte terrormål for Al-Qaida i Midtøsten, som nå blir midlertidig stengt på søndag.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag