Obama ringte Abbas og Netanyahu

Tre dager etter forhandlingene i USA, ringte president Barack Obama til PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

USAs president Barack Obama ringte i 2009 mannskapet på romfergen Atlantis fra Det ovale kontoret. (Illustrasjon: NASA HQ PHOTO, flickr.com)
USAs president Barack Obama ringte i 2009 mannskapet på romfergen Atlantis fra Det ovale kontoret. (Illustrasjon: NASA HQ PHOTO, flickr.com)

Obama snakket separat med hver av de to lederne på telefon torsdag kveld. Han ba israelerne og palestinerne om å holde oppe tempoet i forhandlingene og sikre en kontinuerlig framgang i samtalene.

– President Obama ringte statsminister Netanyahu i dag for å berømme hans lederskap og mot, i gjenopptakelsen av fredsforhandlingene med palestinerne. Presidenten understreket at samtidig som partene har mye arbeid å gjøre de neste månedene, så vil USA støtte dem fullt og helt, het det i pressemeldingen om samtalen med Netanyahu.

En liknende pressemelding ble publisert fra Det hvite hus om telefonsamtalen han hadde med Abbas, forklarer Jerusalem Post, men hvor det i tillegg stod:

– Presidenten gjentar at USA vil stå sammen med partene i arbeidet med å oppnå en rettferdig og varende fred, basert på en tostatsløsning. Vi vil fortsette å arbeide tett med PA for å oppnå det målet.

Takket Kongressen
Den israelske statsministeren takket i går også Representantenes hus, etter at de strammet inn de amerikanske sanksjonene mot Irans oljeindustri. Han mener det er et viktig budskap å sende den nyvalgte presidenten Hassan Rouhani, at han ikke får noe gratis uten å vise en faktisk forhandlingsvilje.

– Etter det iranske valget, har Representantenes hus i USA sendt et klart budskap til det iranske regimet, om at internasjonalt press vil tilta fram til Iran møter sine forpliktelser og avslutter sin jakt etter atomvåpen. Vi vil dømme Iran ut i fra deres handlinger alene.

– Dette er et budskap til iranerne om at de ikke vil få et nådeår, om at smil og ord ikke er nok, og at dersom de ikke ønsker enda kraftige sanksjoner, må de ta tydelige steg, la han til.

Senatet er ventet å bekrefte den tverrpolitiske sanksjonspakken, straks den politiske sommerferien er over senere denne måneden.

Midtøsten-ambassader stenges
I mens har USA bestemt seg for å stenge flere ambassader i Midtøsten denne helgen, deriblant i Tel Aviv, Bagdad og Kairo. Yedioth Aharonoth skriver at det amerikanske utenriksdepartementet oppgir “sikkerhetsbekymringer” som årsaken, uten å spesifisere hva det er snakk om.

Amerikanske CBS News hevder at det er ambassader som var planlagte terrormål for Al-Qaida i Midtøsten, som nå blir midlertidig stengt på søndag.

Forrige artikkelTre tusen deltok i Jerusalems homseparade
Neste artikkelKongress-medlemmer fordømmer Erdogan for antisemittiske uttalelser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no