Israelsk far drepte sønnen og begikk selvmord i USA

Faren besøkte sin ni år gamle sønn på et YWCA-kontor i New Hampshire søndag, da han skjøt ham og seg selv med en voksen observatør til stede.
Det amerikanske kartet med staten New Hampshire merket i rødt. (Illustrasjon: Wikimedia Commons)
Det amerikanske kartet med staten New Hampshire merket i rødt. (Illustrasjon: Wikimedia Commons)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En e-post mannen skal ha sendt til en venn av ham før hendelsen, antyder at han var svært tynget av selvmordstanker. Israeleren hadde nettopp vært i hjemlandet for å begrave sin bror og skal ha vært deprimert i etterkant, opplyser Times of Israel. Men hans rabbiner Levi Krinsky i Manchester, New Hampshire, sier ingen var bekymret over at han kom til å skade noen andre eller seg selv.

– Hva har provosert ham til å ta sitt eget og sin sønns liv? Jeg tror ingen kommer til å forstå det, sier den fortvilte rabbineren.

YWCA er en av de eldste organisasjonene i verden som arbeider for å fremme kvinners rettigheter. Men i USA tilbyr de også hjelp med tilsynsmøter hver søndag i barnefordelingssaker, så separerte foreldre kan ha samvær med sine barn. Det var under et slikt møte, med en voksen observatør til stede, at Muni Savyon skjøt sin sønn og seg selv.

Savyon var svært samfunnsengasjert og en politisk liberal. I februar tapte han for andre gang kampen om å bli valgt inn i Representantenes hus i New Hampshire.

– Vennligst be for Savyon-familien, nå som de må takle det vi ikke kan forestille oss, skriver hans seirende motkandidat fra valget på Twitter, Peter King.

Hans første kone, som han ble skilt fra i 1997, beskriver ham som “en virkelig flott fyr” som “prøvde å hjelpe alle så mye han kunne”.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise