– Kun en kulturell omlegging hos palestinerne vil skape fred

Fram til palestinerne innser at de ikke kan dyrke død og terror i sin kultur, blir det umulig å oppnå fred, mener Husets majoritetsleder Eric Cantor.

Majoritetsleder i Representantenes hus, Eric Cantor (Foto: Gage Skidmore, flickr.com)
Majoritetsleder i Representantenes hus, Eric Cantor (Foto: Gage Skidmore, flickr.com)

Den republikanske Representantenes hus-lederen har selv opplevd å miste en fetter under et terrorangrep i Tel Aviv. Sammen med 28 andre republikanske kongressmedlemmer besøker han nå Israel, på en tur som er sponset av AIPAC.

En “kulturell omlegging” hos palestinerne er helt nødvendig, dersom vi skal se fred i Midtøsten, mener Eric Cantor.

– Inntil den dagen kommer, tror jeg ikke det er mye håp for framgang […] Når vi ser at vold feires, ære gis til terrorister – det er ikke mye med det som kan forenes med tanken om en varig fred, sa han på en pressekonferanse.

Ifølge Jerusalem Post ble den jødiske kongressmannen også spurt om hva han synes om statsminister Benjamin Netanyahus beslutning, om å frigjøre 26 palestinske fanger for å holde fredsprosessen flytende.

– Det er ikke mange regjeringer som en forventer at skal frigjøre terrorister med blod på hendene […] Han tok en veldig tøff beslutning, forklarte han.

Eric Cantor er det høyest rangerte jødiske kongressmedlemmet noen sinne og representerer Virginias 7. valgdistrikt. Han er også den eneste republikanske jøden i den sittende Kongressen. Amerikanske medier spekulerer i hvorvidt han kommer til å stille som presidentkandidat i den republikanske nominasjonskampen.

Forrige artikkel– Assad aksepterer våpeninspektører
Neste artikkelNRK fortsetter å forveksle bosetninger og boliger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no