Russland sender nye krigsskip til Middelhavet

Moskva sender et anti-ubåtfartøy og en rakettkrysser for å styrke sin flåte i Middelhavet. Russerne har en viktig flåtehavn i Latakia i Syria.

Russiske RFS Vice-Admiral Kulakov 626 (Illustrasjon: Paul Lewin, flickr.com)
Russiske RFS Vice-Admiral Kulakov 626 (Illustrasjon: Paul Lewin, flickr.com)

Russland sender to nye krigsskip, en rakettkrysser og et anti-ubåtsfartøy, til Middelhavet, opplyser det russiske nyhetsbyrået Interfax og det internasjonale nyhetsbyrået Reuters.

Selv nekter Moskva for at båtene blir sendt til Middelhavet på grunn av situasjonen som deres allierte syriske myndigheter befinner seg i akkurat nå. Kremlin hevder hensikten er å hente hjem andre fartøy i området, i en lenge planlagt rotasjon. En slik rotasjon ble ikke nevnt i den første meldingen fra Interfax.

Kina og Russland blokkerer i Sikkerhetsrådet for at Vesten kan gå til krig mot Syria med et FN-mandat. USA og Vesten mener at bruk av kjemiske våpen som ikke blir gjengjeldt med internasjonale militærtiltak kan skape en farlig presedens i framtiden.

Forrige artikkelIsraelere strømmer til for å skaffe gassmasker
Neste artikkelSnowden-dokument: Israel prioritert spionmål for USA
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no