Russland sender nye krigsskip til Middelhavet

Moskva sender et anti-ubåtfartøy og en rakettkrysser for å styrke sin flåte i Middelhavet. Russerne har en viktig flåtehavn i Latakia i Syria.
Russiske RFS Vice-Admiral Kulakov 626 (Illustrasjon: Paul Lewin, flickr.com)
Russiske RFS Vice-Admiral Kulakov 626 (Illustrasjon: Paul Lewin, flickr.com)

Russland sender to nye krigsskip, en rakettkrysser og et anti-ubåtsfartøy, til Middelhavet, opplyser det russiske nyhetsbyrået Interfax og det internasjonale nyhetsbyrået Reuters.

Selv nekter Moskva for at båtene blir sendt til Middelhavet på grunn av situasjonen som deres allierte syriske myndigheter befinner seg i akkurat nå. Kremlin hevder hensikten er å hente hjem andre fartøy i området, i en lenge planlagt rotasjon. En slik rotasjon ble ikke nevnt i den første meldingen fra Interfax.

Kina og Russland blokkerer i Sikkerhetsrådet for at Vesten kan gå til krig mot Syria med et FN-mandat. USA og Vesten mener at bruk av kjemiske våpen som ikke blir gjengjeldt med internasjonale militærtiltak kan skape en farlig presedens i framtiden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise