Senatets utenrikskomité stemte ja til Syria

Senatets utenrikskomité godkjente onsdag resolusjonsforslaget som støtter en militær innblanding i Syria, men med en øvre grense på 60 dager.

Tirsdagens Syria-høring i Senatets utenrikskomité. F.v.: Forsvarssjef Martin Dempsey, utenriksminister John Kerry og forsvarsminister Chuck Hagel. (Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff, flickr.com)
Tirsdagens Syria-høring i Senatets utenrikskomité. F.v.: Forsvarssjef Martin Dempsey, utenriksminister John Kerry og forsvarsminister Chuck Hagel. (Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff, flickr.com)

I tillegg til de 60 dagene som ligger i resolusjonsforslaget, kan president Barack Obama be om 30 dager ekstra. Han får heller ingen tillatelse til å bruke bakkestyrker, av frykt for tap av amerikanske liv. 10 stemte for resolusjonen, mens 7 stemte imot. Neste uke skal Senatet som helhet stemme over resolusjonen.

Ifølge Reuters setter resolusjonen også noen flere bremser på Obama, enn det han selv ønsket. Mange kongressmedlemmer frykter at Syria kan bli et nytt Irak for USA, en militær innblanding som tar mye lenger tid enn ventet og skape større spenninger i hele Midtøsten. Ikke minst er den militære innblandingen upopulær blant amerikanere flest.

Resolusjonsforslaget må også gjennom voteringer i Representantenes hus, før presidenten kan konkludere med om han har landets lovgivende forsamlinger i ryggen. I Senatet har demokratene flertall, mens Representantenes hus har et klart republikansk flertall.

To av representantene i Senatets utenrikskomité som stemte imot, melder Ed O’Keefe i Washington Post, var republikanernes kanskje to største presidenthåp Rand Paul og Marco Rubio.

Forrige artikkelIsraelsk debutroman kommer på norsk
Neste artikkelIsrael på Netflix og HBO
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no