Home Bosetninger EU ber Obama vente med Syria-operasjon

EU ber Obama vente med Syria-operasjon

President Barack Obama fikk ikke helt den Syria-støtten han hadde håpet på under G20-møtet. EU ønsker at USA skal vente med sin Syria-operasjon.

USAs president Barack Obama er i hardt Syria-vær (Foto: U.S. Department of Defense, flickr.com)
USAs president Barack Obama er i hardt Syria-vær (Foto: U.S. Department of Defense, flickr.com)

“De fleste” G20-landene skal ha uttrykt at de er enig i at Bashar Assads regime står bak det kjemiske angrepet mot bydelen Ghouta i Damaskus, sa president Barack Obama torsdag. Men uenighet råder over hvorvidt amerikanerne bør avvente en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd eller ikke.

– Grunnet Sikkerhetsrådets handlingslammelse på dette punktet og dersom vi mener alvor når vi vil opprettholde et forbud mot kjemiske våpen, da kreves en internasjonal respons. Den vil ikke komme gjennom Sikkerhetsrådet, uttrykte Obama under en pressekonferanse ifølge Reuters.

Denne rundens G20-møte ble avholdt i St. Petersburg i Russland.

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)

USAs utenriksminister John Kerry på plass i Europa for å drøfte Syria og fredsprosessen mellom PA og Israel med europeiske statsledere. Times of Israel og Associated Press (AP) melder at Kerry vil møte rundt 15 europeiske utenriksministere i Litauen i dag. Det er ventet at budskapet fra EU til USA vil være at amerikanerne må vente med å gå til aksjon i Syria til FN presenterer sine etterforskningsfunn fra Ghouta. Frankrike lover at de vil stå sammen med amerikanerne, dersom FN-inspektørenes funn beviser at kjemiske våpen er brukt.

Kerry vil trolig også be EU revurdere sitt standpunkt om å stanse sitt samarbeid med alle israelske institusjoner, organisasjoner og bedrifter, som helt eller delvis opererer i bosetningene. Unionens beslutning fra i sommer trer i kraft 1. januar 2014.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart