Kerry: Assad kan unngå angrep dersom han utleverer kjemiske våpen

Syrias president kan unngå et amerikansk angrep dersom han utleverer alle kjemiske våpen til det internasjonale samfunn i løpet av én uke, sier USAs utenriksminister John Kerry.

USAs utenriksminister John Kerry (t.h.) sammen med Storbritannias utenriksminister William Hague under dagens pressekonferanse. (Foto: Britisk UD, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (t.h.) sammen med Storbritannias utenriksminister William Hague under dagens pressekonferanse. (Foto: Britisk UD, flickr.com)

Det nye ultimatumet til Assad fra USA ble presentert på en pressekonferanse i London mandag. Kerry fortalte at kontrollen med de kjemiske våpen i Syria er begrenset til tre personer, inkludert president Bashar Assad selv, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Kerry lovet at  USA ikke kommer til å sette i gang en langvarig  krig mot Syria.

– Vi vil kunne holde Bashar Assad ansvarlig … med en veldig begrenset, veldig målrettet og veldig kortvarig innsats, sa Kerry. Utenriksministeren mener risikoen ved å ikke handle i Syria er mindre enn ved å handle.

 

Forrige artikkelSe hvilke fylker Israels venner kjemper om plass
Neste artikkelJødiske medaljong fra tidlig 600-tallet funnet ved Tempelplassen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.