– Ustabilt Midtøsten er et fredsincentiv

Den ustabile situasjonen i Midtøsten kan tjene som et fredsinsentiv for Israel og PA, hevdet USAs visepresident Joe Biden på J Street-konferansen mandag.

USAs visepresident Joe Biden talte på J Street-konferansen 2013 om fredsprosessen mellom Israel og PA. (Foto: jstreetdotorg, flickr.com)
USAs visepresident Joe Biden talte på J Street-konferansen 2013 om fredsprosessen mellom Israel og PA. (Foto: jstreetdotorg, flickr.com)

Problemene i Midtøsten hoper seg opp. Iran forsøker ifølge israelsk og vestlig etterretning å skaffe seg atomvåpen. Borgerkrigen i Syria raser videre. Militærregimet i Egypt sitter nå ved makten i landet, etter to kupp på tre år, mens de forsøker å sette Det muslimske brorskap ut av spill. Land som Tunisia, Jordan og Bahrain har sett seg nødt til å gjennomføre politiske reformer, grunnet “den arabiske våren” og dens ettervirkninger.

Denne manglende stabiliteten tror USAs visepresident Joe Biden kan fungere som et incentiv for fredsforhandlingene mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene (PA). Mandag talte han på den venstreorienterte jødiske lobbygruppen J Street sin årlige konferanse.

– Etter alle problemene [i Midtøsten] spør noen meg: Hvorfor, Biden? Hvorfor, Obama? Hvorfor er dere så fast bestemt på å forsøke å løse fredsprosessen? sa han.

Biden pekte på sin irske arv og forklarte hvordan han har lært at historien kan gjøre ting mer komplisert også i nåtiden. Men det burde bare være en enda sterkere grunn til å skape fred, mener han, for å snu historien på hodet.

– Jeg forstår at gammelt hat dør sakte. Gamle arr er de vanskeligste å dekke til. Begge sider er nødt å innse at enhver sorg fra fortiden ikke må kunne hjemsøke deres barn.

Jerusalem Post melder at rundt 3.000 mennesker var møtt opp for å lytte til den amerikanske visepresidenten.

Forrige artikkelNetanyahu fikk Iran-svarene han ønsket i Washington
Neste artikkelAmerikanske jøder blir mindre religiøse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no