Saudi Arabia sier fra seg sete i Sikkerhetsrådet

Saudi Arabia er oppgitt over FNs sikkerhetsråds manglende evne til å gjøre slutt på krigen i Syria og krever reformer.

USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og Saudi Arabias utenriksminister Saud al-Faisal. (Foto: U.S. Department of State, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og Saudi Arabias utenriksminister Saud al-Faisal. (Foto: U.S. Department of State, flickr.com)

Særlig retter frustrasjonen i Riyadh seg mot USA, som de mener har stått for en politikk siden den arabiske våren brøt ut, som ingen av deres allierte i Midtøsten ønsker. Dette har skadet relasjonene med amerikanerne, siden Saudi Arabia frykter at deres vennskap med Washington vil bli glemt hvis det skulle oppstå Egypt-liknende opprørstilstander i landet.

Samtidig er saudi-araberne svært skuffet over FNs sikkerhetsråds manglende evne til å løse borgerkrigen i Syria. Nå krever de reformer og mener det internasjonale samfunnet praktiserer en sterk “dobbeltmoral” i Midtøsten-saker.

– Saudi Arabia avstår fra å få medlemskap i FNs sikkerhetsråd, inntil det har blitt gjennomført reformer så det på en mer effektiv og praktisk måte kan utføre sine plikter og håndheve sin plikt til å opprettholde internasjonal sikkerhet og fred, sier utenriksdepartementet i en kommentar.

Myndighetene mener Sikkerhetsrådet også viser en manglende evne til å få avsluttet den israelske okkupasjonen av Vestbredden.

Riyadh ble tildelt et toårs roterende sete i FNs tyngste overnasjonale organ på torsdag.

Forrige artikkelBloomberg mottar “jødisk Nobel-pris”
Neste artikkelKarnit Flug blir Israels nye sentralbanksjef
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no