Ny USA Network-serie filmes i Jerusalem

Manusforfatteren bak "Homeland" og manusforfatteren bak "Heroes" går sammen og skaper serien "Dig". Filmopptakene skal finne sted i Jerusalem.
Illustrasjon: Skjermdump fra USANetwork.com
Illustrasjon: Skjermdump fra USANetwork.com

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Oscar-vinner Gideon Raff er israeleren som sikret seg manusjobben til den suksessrike amerikanske etterretningsserien “Homeland”, etter å ha skrevet manuset til den israelske forgjengeren “Hatufim” (Krigsfanger). Tim Kring er mannen som førte i pennen den populære NBC-serien “Heroes” (2006-2010).

Disse to har sammen solgt et nytt manus for en serie kalt “Dig”, som har blitt kjøpt opp av den amerikanske fjernsynskanalen USA Network. Kabelfjernsynsselskapet står bak store serier som “Covert Affairs”, “White Collar” og “Suits”. Raff og Kring skal også produsere serien, sammen med flere israelske produsenter, informerer Times of Israel.

Ekstra interessant er det at hele serien skal filmes i Israels hovedstad Jerusalem. Handlingen skal dreie seg om en amerikansk etterretningsagent som er stasjonert her for å etterforske et mord. Men mens etterforskningen pågår, avdekker han hemmelige konspirasjoner rundt Jerusalems historie og arkeologi. Ordfører Nir Barkat skal ha vært en viktig brikke for å få på plass en avtale med Raff og Kring.

– Når vi kombinerer Hollywoods kreative potensial med Jerusalems historiske bakgrunn, vil det resultere i en evne til å knytte hundrevis av millioner seere rundt om i verden til denne unike og vakre byen. Det er en unektelig inspirerende og kreativ energi i Jerusalem, som er årsaken til at det har blitt et senter for internasjonal filmproduksjon, skriver Barkat i en pressemelding.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise