Tre av fire amerikanere ser positivt på Israel

Antallet venner av Israel i USA er økende, ifølge ny meningsmåling. Hele 72 prosent har et svært positivt syn på Israel, opp seks prosentpoeng fra ifjor.

74 prosent av amerikanerne har ifølge ny undersøkelse et svært positivt syn på Israel.
74 prosent av amerikanerne har ifølge ny undersøkelse et svært positivt syn på Israel.

En ny gallupundersøkelse viser at Israel nå som tidligere er det landet i Midtøsten som har størst støtte blant den amerikanske befolkningen. Hele 72 prosent har et svært positivt syn på Israel, ifølge undersøkelsen fra Gallup som ble lansert 19. februar. Dette er det høyeste tallet siden 2010, og hele seks prosent mer enn i tilsvarende undersøkelse i fjor.

Samtidig har også amerikanernes støtte til Egypt og de palestinske selvstyremyndighetene økt i noen grad det siste året. Mens 40 prosent hadde et svært positivt syn på Egypt for ett år siden, er tallet i år 45 prosent. For ett år siden hadde 15 prosent et svært positivt syn på de palestinske selvstyremyndighetene, og med en moderat økning er det i dag 19 prosent.

Kun 12 prosent ser med tilsvarende positive øyne på Iran. Det er riktignok tre prosent flere enn for ett år siden, da var det kun ni prosent, ifølge den tilsvarende gallupundersøkelsen.

Tallene fra undersøkelsen viser at ingen land i Midtøsten har større støtte blant amerikanerne enn Israel. Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post.Tallene fra undersøkelsen viser at ingen land i Midtøsten har større støtte blant amerikanerne enn Israel. Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post.

 

Forrige artikkelIsraelske leger reddet livet til disse tvillingene fra Gaza
Neste artikkelIsrael inngår gassavtale med Jordan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/