Tre av fire amerikanere ser positivt på Israel

Antallet venner av Israel i USA er økende, ifølge ny meningsmåling. Hele 72 prosent har et svært positivt syn på Israel, opp seks prosentpoeng fra ifjor.
74 prosent av amerikanerne har ifølge ny undersøkelse et svært positivt syn på Israel.
74 prosent av amerikanerne har ifølge ny undersøkelse et svært positivt syn på Israel.

En ny gallupundersøkelse viser at Israel nå som tidligere er det landet i Midtøsten som har størst støtte blant den amerikanske befolkningen. Hele 72 prosent har et svært positivt syn på Israel, ifølge undersøkelsen fra Gallup som ble lansert 19. februar. Dette er det høyeste tallet siden 2010, og hele seks prosent mer enn i tilsvarende undersøkelse i fjor.

Samtidig har også amerikanernes støtte til Egypt og de palestinske selvstyremyndighetene økt i noen grad det siste året. Mens 40 prosent hadde et svært positivt syn på Egypt for ett år siden, er tallet i år 45 prosent. For ett år siden hadde 15 prosent et svært positivt syn på de palestinske selvstyremyndighetene, og med en moderat økning er det i dag 19 prosent.

Kun 12 prosent ser med tilsvarende positive øyne på Iran. Det er riktignok tre prosent flere enn for ett år siden, da var det kun ni prosent, ifølge den tilsvarende gallupundersøkelsen.

Tallene fra undersøkelsen viser at ingen land i Midtøsten har større støtte blant amerikanerne enn Israel. Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post.Tallene fra undersøkelsen viser at ingen land i Midtøsten har større støtte blant amerikanerne enn Israel. Foto: Skjermdump fra Jerusalem Post.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise