Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kerry vil ha samtaler

John Kerry får kritikk for å true med "en eksplosjon i regionen" hvis USA flytter ambassaden til Jerusalem. Her er den avtroppende utenriksministeren i samtale med Mahmoud Abbas i Jordan 26. mars 2014. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske utenriksdepartementet / Flickr.com)
John Kerry får kritikk for å true med "en eksplosjon i regionen" hvis USA flytter ambassaden til Jerusalem. Her er den avtroppende utenriksministeren i samtale med Mahmoud Abbas i Jordan 26. mars 2014. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske utenriksdepartementet / Flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry vil møte Netanyahu og Abbas i Jordan.

John Kerry forsøker å få med seg Israels statsminister Benjamin Netanyahu og de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas på å møtes i Jordan. Slik har Kerry som mål å få stanset den pågående bølgen av terror og voldelige sammenstøt i Israel, ifølge en reportasje på Channel 10 som er referert av Times of Israel.

Jordan skal allerede ha akseptert å være vertskap for samlingen. Planen er at Kerry skal føre samtaler med Abbas og Netanyahu hver for seg.

Ifølge rapporten vurderer de amerikanske myndighetene å kreve at Israel nå fryser all bygging i bosetningene. Kilder i kretsen rundt Kerry sier at Kerry vil fortelle Netanyahu at en slik byggestans ville være ”et velkomment skritt dersom han virkelig er interessert i å fornye fredssamtalene med palestinerne”.

Netanyahu har mange ganger de siste månedene sagt at han er klar til å gjenoppta fredssamtaler uten forhåndsbetingelser, senest sa han dette under FNs generalforsamling.

Det er ikke kjent nøyaktig når Kerry har tenkt seg til Midtøsten.

Tirsdag kom Kerry med en uttalelse der han trekker en sammenheng mellom terrorbølgen og byggeprosjekter i bosetningene.

– Det har vært en massiv økning i bosetningene de siste årene, og det er en økning i volden fordi det finnes en voksende frustrasjon, påsto han.

Faktum er imidlertid at det har blitt bygget mindre i bosetningene i Netanyahus regjeringstid de siste seks årene, enn under hans forgjengere i årene før. Netanyahu har allerede nektet å innvilge nye byggeprosjekter i bosetningene som reaksjon på terrorbølgen, for ikke å bidra til å eskalere konflikten mer.

Les også: ”Hvorfor fortsetter Israel å bygge?”


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart