Kerry vil ha samtaler

USAs utenriksminister John Kerry vil møte Netanyahu og Abbas i Jordan.

John Kerry får kritikk for å true med
John Kerry får kritikk for å true med "en eksplosjon i regionen" hvis USA flytter ambassaden til Jerusalem. Her er den avtroppende utenriksministeren i samtale med Mahmoud Abbas i Jordan 26. mars 2014. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske utenriksdepartementet / Flickr.com)

John Kerry forsøker å få med seg Israels statsminister Benjamin Netanyahu og de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas på å møtes i Jordan. Slik har Kerry som mål å få stanset den pågående bølgen av terror og voldelige sammenstøt i Israel, ifølge en reportasje på Channel 10 som er referert av Times of Israel.

Jordan skal allerede ha akseptert å være vertskap for samlingen. Planen er at Kerry skal føre samtaler med Abbas og Netanyahu hver for seg.

Ifølge rapporten vurderer de amerikanske myndighetene å kreve at Israel nå fryser all bygging i bosetningene. Kilder i kretsen rundt Kerry sier at Kerry vil fortelle Netanyahu at en slik byggestans ville være ”et velkomment skritt dersom han virkelig er interessert i å fornye fredssamtalene med palestinerne”.

Netanyahu har mange ganger de siste månedene sagt at han er klar til å gjenoppta fredssamtaler uten forhåndsbetingelser, senest sa han dette under FNs generalforsamling.

Det er ikke kjent nøyaktig når Kerry har tenkt seg til Midtøsten.

Tirsdag kom Kerry med en uttalelse der han trekker en sammenheng mellom terrorbølgen og byggeprosjekter i bosetningene.

– Det har vært en massiv økning i bosetningene de siste årene, og det er en økning i volden fordi det finnes en voksende frustrasjon, påsto han.

Faktum er imidlertid at det har blitt bygget mindre i bosetningene i Netanyahus regjeringstid de siste seks årene, enn under hans forgjengere i årene før. Netanyahu har allerede nektet å innvilge nye byggeprosjekter i bosetningene som reaksjon på terrorbølgen, for ikke å bidra til å eskalere konflikten mer.

Les også: ”Hvorfor fortsetter Israel å bygge?”

Forrige artikkelBennett benytter ”norsk lov” i Knesset
Neste artikkel”Hvorfor ikke knivstikke en zionist i hjertet?”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/