Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Trump vurderer Tempelplassen

Donald Trump har de siste månedene ledet på meningsmålingene over personer som kjemper for å bli presidentkandidat for det republikanske partiet i USA. (Foto: donaldjtrump.com)
Donald Trump har de siste månedene ledet på meningsmålingene over personer som kjemper for å bli presidentkandidat for det republikanske partiet i USA. (Foto: donaldjtrump.com)
Donald Trump vurderer å besøke Tempelplassen i Jerusalem under sitt planlagte besøk i Israel, meldte Jerusalem Post. Dagen etter ble Israel-besøket utsatt.

– Før året er slutt, skal jeg reise til Israel. Jeg ser veldig fram til det, bekreftet Donald J. Trump på Twitter natt til onsdag 9. desember.

Den omstridte amerikanske presidentkandidaten «vurderer sterkt» å avlegge et besøk på Tempelplassen i Jerusalem under sitt besøk, ifølge Jerusalem Post.

Allerede for to uker siden skal det ha blitt avtalt et møte mellom Trump og statsminister Benjamin Netanyahu. En talsmann for statsministeren sier at han er villig til å møte enhver amerikansk presidentkandidat som besøker Israel.

Meretz-leder Zehava Gal-On har oppfordret Netanyahu til å avvise et besøk av Trump.

– Det er et slag i ansiktet for de muslimske innbyggerne i Israel, sier Gal-On. For noen dager siden tok Trump til orde for «total stans i muslimsk innreise til USA inntil vårt lands ledere kan forstå hva som foregår». Han begrunner dette i «det store hatet mot amerikanere i store deler av den muslimske befolkningen».

Mange av Trumps uttalelser under valgkampen har skapt store kontroverser. De siste uttalelsene om stans i muslimsk innreise til USA blir avvist av alle de andre republikanske kandidatene, og juseksperter har påpekt at det vil være i strid med den amerikanske grunnloven å gi innreiseforbud på grunnlag av religionstilhørighet.

Oppdatering 10. desember 2015: Trump melder nå på Twitter at han utsetter besøket i Israel til «etter at jeg blir president».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart